i5-12500H işlemci RTX 4060 laptop için yeterli mi?

sfknta72

Femtopat
Daha fazla  
i5-12500H 4060 ekran kartı bu işlemci nasıl arkadaşlar? Bir de cihazda DDR4 RAM türü var bu çok etkiler mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
yeterli genelde 90-100 fpsyi geçmiyorsun 4060 laptopla, o cpu muhtemelen 130-140lara kadar gocunmadan destekler
oyundan oyuna göre değişiyor daha çok o. ben kendi 4060 laptopumda çoğu sistemi yoran büyük oyunda dlss de varsa özellikle 100 üstü fps alıyorum yüksek grafiklerde. 4060 hala gayet iyi arkadaşın işlemcisi de bence yeterli.

çok teşekkürler,lenova legion r7000 r7-7840h 4060 lı cihaz nasıl bunuda çok düşünüyorum
Legion kalite olarak çok iyidir soğutmada başınız asla ağrımaz macun değişimi falan da gerekmez çünkü içinde ptm 7950 muadili bir faz değiştiren macun var. Bildiğim kadarıyla yapı kalitesi ve yazılım konusunda da sorunsuz bir seri. 7840h 12500 muadili değil çok daha iyi ve güç tüketimi çok daha düşük tüm bunlar birleşince çok daha mantıklı bir seçenek oluyor. Tabii fiyatını bilmiyorum ürünün.

oyundan oyuna göre değişiyor daha çok o. ben kendi 4060 laptopumda çoğu sistemi yoran büyük oyunda dlss de varsa özellikle 100 üstü fps alıyorum yüksek grafiklerde. 4060 hala gayet iyi arkadaşın işlemcisi de bence yeterli.
Tabii istersen alabiliyorsun almasına da dlssi hangi seviyede açtığın, rt açıp açmadığın ve oyunun vram limitine takılıp takılmaması gibi çok fazla etken var. Orada ben genel bir sayı verdim ve 3A oyunlarda da yapım multiplayer odaklı değilse 90-100 civarında maksimuma yakın ayarlarla vram sınırında oynayabilir.

Legion kalite olarak çok iyidir soğutmada başınız asla ağrımaz macun değişimi falan da gerekmez çünkü içinde ptm 7950 muadili bir faz değiştiren macun var. Bildiğim kadarıyla yapı kalitesi ve yazılım konusunda da sorunsuz bir seri. 7840h 12500 muadili değil çok daha iyi ve güç tüketimi çok daha düşük tüm bunlar birleşince çok daha mantıklı bir seçenek oluyor. Tabii fiyatını bilmiyorum ürünün.
46k cihaz kesinlikle alacam galiba

46k cihaz kesinlikle alacam galiba
bahsettiğiniz r7000 sanırım çin versiyonu lenovonun benim bahsettiklerim global versiyonu için geçerli araştırmanızı model ismi üzerinden tekrar yapın isterseniz çünkü o seri hakkında pek bilgim yok

benim laptopumu da öneririm istersen 49 k vs. fiyatı var hiç bir pişmanlığım yok. işlemcisi daha da iyi 7840h den. araştır bir güzelce.
Victusların kamyonla sıkıntısı var arkadaşlarımda da vardı monster gibi bişey günün sonunda sizin sorunla karşılaşmamanız şans ama herkeste aynı olmuyor. Yapı kalitesi kötü sert plastikten yapılıyor fanlarının tiz bir sesi var ve zamanla coil whining ya da bozulma olabiliyor. Ayrıca yazılımı da HP'nin pek iyi değil kendim de omen kullanıcısıyım ve omen bile 3 yılda 4 kez servise gitti bir kez değiştirildi anakart arızasından ötürü HP önermem. Ayrıca victuslarda ısınma problemi var ve bildiğim kadarıyla mux switch yok. Hp stok termal macunları da çok kötüler macunun kuruması bir ay sürmüyor yenisini sürünce de yine 1 aya kalmadan pump-out yapıyor ya metal uygulaman gerekiyor ya da ptm uygulaman. Ben ptm ile çözdüm. Son olarak victusların panel kaliteleri de pek iyi olmuyor ayrıca rgb yok egzoz çıkışı yeni kasalarda sadece arkada var bu da zaten kötü olan termal performansını daha da kötüleştiriyor. 45000 üzerine çıkılacaksa en azından omen-legion-rog gibi üst seri laptopların giriş modellerini tavsiye ederim laptop zaten sorunlu bir alettir en sorunsuzunu almak en iyisi. En kötü tuf falan olabilir.

Son düzenleme:
Victusların kamyonla sıkıntısı var arkadaşlarımda da vardı monster gibi bişey günün sonunda sizin sorunla karşılaşmamanız şans ama herkeste aynı olmuyor. Yapı kalitesi kötü sert plastikten yapılıyor fanlarının tiz bir sesi var ve zamanla coil whining ya da bozulma olabiliyor. Ayrıca yazılımı da HP'nin pek iyi değil kendim de omen kullanıcısıyım ve omen bile 3 yılda 4 kez servise gitti bir kez değiştirildi anakart arızasından ötürü HP önermem. Ayrıca victuslarda ısınma problemi var ve bildiğim kadarıyla mux switch yok. Hp stok termal macunları da çok kötüler macunun kuruması bir ay sürmüyor yenisini sürünce de yine 1 aya kalmadan pump-out yapıyor ya metal uygulaman gerekiyor ya da ptm uygulaman. Ben ptm ile çözdüm.
valla mux switch var hp victus 16 da yapıyorum ben omen hubda. ve 16 serisinde pek sorun olduğunu da görmedim de yorumlarda da yt kanallarında da duymadım da. hiç bir sorun yaşamadım ben. performans olarak baya yüksek. Sıcaklık olarak ise undervolt yapıyorum omen hub dan 80 dereceyi geçmiyor hiç bir oyun. 15 serisinde vs. sorun oldugunu duymuştum da 16 için baya araştırma yaptım ve gayet iyi olduğunu görmüştüm. bir de ben aldığımda 35 bin tl idi 14500hx işlemci 4060 laptop fiyatına göre daha iyisi kesinlikle yoktu. şuan 49 bin tl ye gelmiş 7 ay içinde. ben memnunum performans konusunda. undervolt yapmasam sıcaklıklardan rahatsız olurdum evet ama undervolt tek tıkla yapıldığı için kendi uygulamasından sorun olmadı. plastik olmasının da bir dezavantajını görmedim baya kaliteli bir plastik sıkıntı çıkarmaz. 49 bine daha iyi laptop var mıdır bilmem ama ben önerebilirim kendi laptopumu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı