i5-12600K = Yine hüsran

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
?

Bu arkadaşın verimlilik adında bir olgudan haberi yok sanırım.

3000 MHz CL16 ile 3200 MHz CL14 arasında dağlar kadar performans farkı var. Buna ve 4 GHz çalışmasına rağmen R5 3600 GTA V için %25 rahat fark atmış.

3000 MHz CL16 ile 3200 MHz CL14 arasında dağlar kadar performans farkı var. Buna ve 4 GHz çalışmasına rağmen R5 3600 GTA V için %25 rahat fark atmış.
Dediğim gibi zaten yakın dedim nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var zaten

Dediğim gibi zaten yakın dedim nerdeyse yarı yarıya fiyat farkı var zaten

İşlemci bazında haklısınız evet. 5600x ve 10400F zaten denk değiller, olamazlar fiyatlarından dolayı. Yine işlemci olarak 10400F, R5 3600'den daha ucuz, daha serin, daha iyi FPS veren bir işlemci. Peki sorun nerede? Sorun, Intel'in anakart politikalarında.

Benim anlamadığım nokta Technopat bile incelemesinde bu performansı DDR5 RAM'lerle aldığına değinmiyor. DDR4 kitler ile kullansak muhtemelen 5000 serisi ile çok yakın performansı verecek bu işlemciler.

Ne soba olmaya devam ediyor?
Intel'in işlemcileri elektrik sobası olmaya devam ediyor. 360 mm soğutucular zor da olsa yetiyor artık.
Benim anlamadığım nokta Technopat bile incelemesinde bu performansı DDR5 RAM'lerle aldığına değinmiyor. DDR4 kitler ile kullansak muhtemelen 5000 serisi ile aynı performansı verecek bu işlemciler.
Gecikmenin frekanstan daha fazla dezavantaj getirdiğini söyledi Recep Abi. O yüzden belirtmemiş sanırım.

Tabii ki amd o yönde taktire şayan inteli o yönde hiç desteklemiyorum.

5800X'in 12600K'den daha iyi olması gerçeği bile 12600K almamaya yetecek bir sebep.

5800X'in işlemci + anakart + RAM kombosu 6.000 TL iken 12600K'de işlemci + anakart + RAM kombosu 10.000 liradan başlıyor. Ryzen 5000 kullanan birisinin DDR5'e geçmesi dünyanın en mantıksız hareketi olur. Hatta Ryzen 9 5950X'i olan adam iyi gülmüştür. İçinden demiştir bu muydu la DDR5 dediğiniz şey Düşün yeni bir platform çıkartıyorlar ve 5950X'i zar zor geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…