RTX 3080 ekran kartı kullanmaktayım. Anakartım ASUS B660 Plus D4 1700 socket. Oyunlarda FPS artışı ve uygulamalar ile Windows'ta biraz daha hızlı olabilmek adına hangi işlemciyi size seçmeliyim? 13400F ile 14400F arasında ön bellek farkı biraz var gibi görünüyor ama oyunlarda az da olsa bir fark var. 7000 TL bütçe maksimum.
14400F 13400F'den daha düşük tray olarak fiyat. Benim düşüncem en azından 14400F alıp ileride DDR5 yapmak idi ama şuanki mevcut ram ve anakart satarak sitemi toparlamak da söz konusu olabilir tabi. Çok karışık birşey.
12600kf FPS oyunlarında 10-20 hikayeli oyunlarda 3-10 FPS ortalamasında daha fazla değerler verecektir çapraz kilidi açık ama dezavantajları da var TDP değeri yüksek ve içinden stok soğutucu çıkmıyor. Elinde stok soğutucu varsa ve alacaksanda soğutmaya yeterli gelmeyecektir.
12600KF FPS oyunlarında 10-20 hikayeli oyunlarda 3-10 FPS ortalamasında daha fazla değerler verecektir çapraz kilidi açık ama dezavantajları da var TDP değeri yüksek ve içinden stok soğutucu çıkmıyor. Elinde stok soğutucu varsa ve alacaksanda soğutmaya yeterli gelmeyecektir.
Thermalright assasin burst var 6 ısıl borulu soğutucu. Ama OC olayına hiç girmeyeceğim ve 125TDP OC yapmayacaksam da boşuna yük. Yani özelliğini kullanmayacağım bir işlemci olacak. Madem 14400F tray olarak 13400F'den de daha ucuz. En azından 14400F alıp, DDR5 anakart ve RAM daha sonra yükseltirim diye düşündüm.
Bütçenizi biraz aşıyor ama 13600KF de bakabilirsiniz performans olarak daha uzun ömürlü olacaktır Gaming gecesinde daha da indirime girebiliyor bazen. Bütçenizi aşıyorsa 14400F alabilirsiniz.
Bütçenizi biraz aşıyor ama 13600KF de bakabilirsiniz performans olarak daha uzun ömürlü olacaktır Gaming gecesinde daha da indirime girebiliyor bazen. Bütçenizi aşıyorsa 14400F alabilirsiniz.