i5 12600KF vs i5 14400F

breee22

Zeptopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Arc B580 ekran kartlı hazır sistemlerden almayı düşünüyorum ve işletim sistemini özelleştirme seçeneklerinden i5 12600KF ile i5 14400F tercihleri arasında kaldım. Kullanım amacım genelde oyun olacağı için hangi işletim sistemi daha uygun olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi arasında ki karşılaştırmaya göre 12600KF frekans olarak bir tık önde diğer özellikleri neredeyse aynı 10 çekirdek 16 iş parçacığı ve ön bellekler aynı sadece 14400F L1 önbelleği 800 KB ile önde. 12600KF iki katı güç tüketiyor ve uyumlu anakart ile OC yapılabilir.

Benim merak ettiğim üst frekansları 12600KF 4.9 GHz ve 14400F 4.7 GHz ama oyun oynarken en fazla ne kadar hıza çıkıyor bunlar? Bende 13400F var 4.6 GHz turbo hızı lakin oyunlarda verdiği hız maksimum 4.1 GHz.

Ben AMD hiç kullanmadım ama keşke 13400F yerine 7500F yada 7600 sistem toplasaydım diyorum iyi araştır sonra pişman olma dostum.

Ayrıca son zamanlarda gördüğüm kadarıyla Intel ekran kartları üst seviye işlemcilerde farklı alt seviye işlemcilerde farklı performans veriyormuş. Bunu da göz önünde bulundur.

Teşekkür ederim. 12 GB VRAM kapasitesiyle piyasadaki F/P olarak bu ekran kartı öneriliyor. İşin açıkçası bütçemede uygunluğu göz önünde bulundurarak böyle bir tercihim var. Tabii ki AMD 7500F seçeneğine de bakmıştım ama 12 GB ekran kartlıyla arasında fiyat farkı bütçeme uygun olmuyor. Yine de sizin önerdiğiniz böyle bir hazır sistem varsa önerilerinizi alayım. Bütçemi zorlama kısmını görmüş olurum.

Bende 13400F var 4.6 GHz turbo hızı lakin oyunlarda verdiği hız maksimum 4.1 GHz.
Normal. Turbo hiz derken kastedilen tek cekirdek turbo hizi, oyunlarda sadece tek bir cekirdekten faydalanilmadigi icin pazarlanan turbo hizin biraz altinda olmasi normal. 3.8 GHZ turbosu olan bir islemci 3.4 GHZ gorunur oyunda ornegin.

Tamam VRAM önemli bir nokta ama kartın vereceği performansta önemli. Gelecekte yayınlayacakları yazılım güncellemeleri ile bunu gidereceklerdir belki ama izlediğim bir videoda kartın düşük veya orta segment işlemcilerle daha düşük performans verdiğinden söz ediliyordu. Basit bir araştırma ile bulabilirsin. Hazır sistemleri bilmiyorum şu ara bakmadım bütçeye göre beklentilerine göre yine en iyisini sen bulursun hocam.

Normal. Turbo hiz derken kastedilen tek cekirdek turbo hizi, oyunlarda sadece tek bir cekirdekten faydalanilmadigi icin pazarlanan turbo hizin biraz altinda olmasi normal. 3.8 GHZ turbosu olan bir islemci 3.4 GHZ gorunur oyunda ornegin.
İşte biz tüketiciler (veya ben) işlemci alırken ürünün sitelerde yazan frekans hızını baz alarak satın alıyoruz sonra bakıyoruz ki oyunlarda o hıza ulaşamıyoruz. Örneğin 7500F için sitelerde 5 GHz yazıyor gördüğüm kadarıyla test videolarında da oyunlarda 5 GHz hızında çalışıyor. 4.6 GHz yazıp 4.1 GHz hızında çalışınca arada 500 GHz var ciddi bir fark. Valla ben pişman oldum keşke ilk defa AMD bir işlemciye şans verseymişim.

12600K veya KF > 14400F > 7600X >7500F

4 yıl yeni olmasına rağmen 12600k daha güçlü yeni üretim istiyorsan 14400 alınabilir arasında cok az fark var %2-4 fps arası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…