i5 13400F 100 derece

Oneomous

Kilopat
Merhaba soğutucuyu söktüm ve termal macunu yeniledim daha sonra işlemciyi stress testine sokarak kontrol ettim ve 80i geçmiyordu ve düzeldiğini düşündüm çünkü çok fazla tozluydu.
Daha sonra aynı anda da ekran kartına stress testi yapınca yani hem ekran kartı hem işlemci ısınınca bu sefer baktım işlemci alev alıyor.

1715041545259.png

Şu an normal fakat Max'tan anlayabilirsiniz kaçları gördüğünü.
Sadece ekran kartına stress testi yaptığım zaman 60/65 arasında gezdiğini söyleyebilirim.

1715041559662.png

Sadece işlemciye stress testi yaptığım zaman değerler 80/85 diyebiliriz anlık 90 olduğu oluyor fakat önemli değildir diye üstelemiyorum.
CPU+GPU stress testinde ise.

1715041575309.png

Thermalright Phantom almayı düşünüyorum fakat düzelmemesinden korkuyorum.
Kasa Zalman Z3 Plus.

Son düzenleyen: Moderatör:
Phantom'u hangi işlemciye takarsan tak, o arkadaşı evin herhangi bir yerine kur bırak evi soğutsun.
İşlemcinin termal macunu nedir?
O kadar iyi diyorsun yani fazla anlamam kule tiplerinden genel olarak PC'den anlarım fakat 1500 verene kadar 3K sıvı soğutmayada verebilirim aslında fakat bu sefer kasa desteklemiyor yeni kasa derken boşa masraf olarak görüyorum.
Termal macun ilk başta stok fanının üzerinde bulunan macundu fakat dün değiştirdim yine sorun devam ediyor şu an Arctic MX4 var.

O kadar iyi diyorsun yani fazla anlamam kule tiplerinden genel olarak PC'den anlarım fakat 1500 verene kadar 3K sıvı soğutmayada verebilirim aslında fakat bu sefer kasa desteklemiyor yeni kasa derken boşa masraf olarak görüyorum.
Termal macun ilk başta stok fanının üzerinde bulunan macundu fakat dün değiştirdim yine sorun devam ediyor şu an Arctic MX4 var.

3K'lık sıvı sogutmalardan daha iyi zaten Phantom spirit. Gerek yok 3K vermene. MX 4 de iyi bir macun değil. Mümkünse daha kaliteli bir macun da kullan.

3K'lık sıvı sogutmalardan daha iyi zaten Phantom spirit. Gerek yok 3K vermene. MX 4 de iyi bir macun değil. Mümkünse daha kaliteli bir macun da kullan.

Daha iyi bir macun önerir misiniz? @Uton

Stress testinde normal çok yüksek derecelere çıkması, hem daha kaliteli bir macun kullan hem de montaj yaparken iyi oturttun mu onu bir kontrol et.

Sorunu Rust oynarken %60 işlemci kullanımında 90/100 arası olduğunu görünce olayı fark ettim stress testinde normal ama 100 dereceler normal değil gibi.

Thermalright Phantom spirit aldım ve sorunum çözüldü 65/70i geçmiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı