i5 13400F boştayken 55-70 derece olması normal mi?

Can5050

Decapat
Daha fazla  
Merhaba işlemcim i5 13. nesil (13400F) ve bir iki aydır sıcaklıkları anormal gibi geldi. İlk açıldığında 55-60 derece sıcaklıkta 15-20 dakika arkada sadece Epic Games açıktı ve Unreal Engine motorun iniyordu sıcaklık 70-75 dereceydi arada anlık 80 derceye çıkıp tekrar düşüyor Valorant gibi fazla zorlamayacak bir oyuna girdiğimde ise 80-85 derece arası yine arada 90 dereceye çıkıyor, stok fan kullanıyorum ve tüm fanlar en yüksek seviyede çalışıyor, termal macunu en son geçen yıl yaz aylarında çok ısınıyor diye yenilemiştim dün gece sürekli bununla uğraştım ve en sonunda Deep cool le 520 240mm sıvı soğutma ve Cooler Master cyrofuse 5 termal macun siparişi verdim sizce ısınma neden kaynaklı ve bu aldığım ürünlerle işlemciyi eskisi gibi normal sıcaklıklarına düşürebilir miyim? Normalde işlemci Turbo'su ile beraber 4.6 GHz hıza çıkması gerekirken tüm çekirdeklerin aktif olmasına rağmen oyunlarda bile 3.7GHz frekansta kalıyor, sanırım sıcaklıktan dolayı frekansını düşürüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…