i5 13400F işlemci yerine R5 7600X'e geçilir mi?

agxmemoz

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair 16GB CL36 5200MHz
Anakart
Asus H610M-R
Selam, yakın zamanda SSD'min gen 4 desteklediği için ve benim anakartım gen 3 desteklediği için anakartımı değiştireceğim, anakartımı değiştirmişken direkt AMD'ye mi geçsem diyorum, çünkü bütün AMD kullanan arkadaşlarıma göre FPS'e kıyaslandığında gerçekten ciddi fark var, bu yüzden 7600X'e mi geçsem diyorum. Ne düşünüyorsunuz, gerekli mi sizce?

Kesinlikle geçmelisin. Arada fark var ve oyun oynuyorsanz AMD işlemcileri her zaman Intel işlemcilere göre üstündür.

i5 13400F'e göre 7600X daha önde. Ama 7500F ile 7600X in arasındaki performans farkı az.Aradaki fiyat farkına değmez yani. Bence bütçe çıkarsa 9600X bakın. Çıkmazsa 7500F. Hangi ekran kartını kullanıyorsunuz?

Hocam i5 13400F daha üstün olamaz.

Oyunlarda düşündüğünüz gibi arada devasa bir fark yok, L3 cache farkı yüzünden rekabetçi oyunlarda bu fark biraz daha açılır. Bütçe var ise geçin, olay zaten CPU yükseltmesinden çok genel bir yükseltme.

Ekran kartım Asus 4070 Dual 12GB.Hocam beni asıl düşündüren bu geliştirmeyi erken yaparsam mı daha iyi sonradan mı sistemimi bir kaç yıl değiştirmeyi düşünmüyorum çünkü.Genel zamlanmalardan dolayı birde teknolojik yönden beklersem mi daha iyi olur sizce erken hareket edersem mi?

Geliştirmeyi şu an yapabilirsiniz. Arada gerçekten fark bekliyorsanız bütçeyi biraz arttırarak 9600X alın. Hem daha uzun ömürlü olur 9600X. 7600X fiyatını hak eden bir işlemci değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…