serdar_gs
Megapat
Daha fazla
İyi sosyaller arkadaşlar öncelikle sistemi nisan ayında kendim topladım monte ettim ilk zamanlar iyiydi sanki ama özellikle son iki aydır sistemde anlık takılmalar yaşıyorum. Oyun esnasında oluyordu fakat dikkat edince bazen masaüstünde de olduğunu fark ettim. İlk önce ekran kartı sürücüsünden şüphe edip düşük sürüme geçtim olmadı son çıkan sürücüye tekrar döndüm daha sonra anakartın son gönderdiği (0x125) ve (0x129) microcode içeren BIOS sürümlerine güncellemiştim acaba dedim işlemci kaynaklı mı bu takılma sorununu yaşıyorum ondan da şüphe ettim.
Sistemi toplarken sadece önceki sistemden PSU ve M.2 SSD kullandım diğer bütün parçaları sıfır aldım.
-High Power 600W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı.
-Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
Son yaptıklarım:
-Geçenlerde OCCT üzerinden 10-15 dakika Power testi yaptım işlemci ve ekran kartı %100 kullanımda bu süre içerisinde herhangi bir hata almadım.
-İşlemci oyunlarda 60 dereceyi ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor.
-Bu sabah CMD üzerinden "SFC /scannow" komutunu yaptığımda tarama sonucu hatalar bulundu ve düzeltildi.
-Biraz önce de M.2 SSD testi yaptım sonuçların görüntüsünü atıyorum 980 Pro 60 dereceye, 970 EVO Plus ise 70 dereceye kadar çıktı. Acaba bu takılmaların sebebi bu sıcaklıklar olabilir mi ya da bu sıcaklıklar normal değerler mi?
Sistem:
-i5 13400F 2.50 GHz.
-RTX 4060 8 GB.
-MSI Pro B760M-P DDR4.
- G.Skill 32 GB (2x16 Dual kit) 3200 MHz RAM.
Sistemi toplarken sadece önceki sistemden PSU ve M.2 SSD kullandım diğer bütün parçaları sıfır aldım.
-High Power 600W 80+ Gold performance gd aktif PFC güç kaynağı.
-Samsung 970 EVO Plus 500 GB.
Son yaptıklarım:
-Geçenlerde OCCT üzerinden 10-15 dakika Power testi yaptım işlemci ve ekran kartı %100 kullanımda bu süre içerisinde herhangi bir hata almadım.
-İşlemci oyunlarda 60 dereceyi ekran kartı 70 dereceyi geçmiyor.
-Bu sabah CMD üzerinden "SFC /scannow" komutunu yaptığımda tarama sonucu hatalar bulundu ve düzeltildi.
-Biraz önce de M.2 SSD testi yaptım sonuçların görüntüsünü atıyorum 980 Pro 60 dereceye, 970 EVO Plus ise 70 dereceye kadar çıktı. Acaba bu takılmaların sebebi bu sıcaklıklar olabilir mi ya da bu sıcaklıklar normal değerler mi?
Sistem:
-i5 13400F 2.50 GHz.
-RTX 4060 8 GB.
-MSI Pro B760M-P DDR4.
- G.Skill 32 GB (2x16 Dual kit) 3200 MHz RAM.
Son düzenleyen: Moderatör: