I5 13400F - RTX 4060 sisteme PSU önerisi

serdar_gs

Megapat
Daha fazla  
İyi sosyaller.
Kullandığım sistemi 6 ay önce topladım önceki sistemden sadece PSU ve M.2 SSD kullandım son zamanlarda oyunlarda anlık takılma yaşıyordum bugün de FC 25 oynarken 5 saat sonrasında sistem kendini elektrik gitmiş gibi kapattı. Kullandığım PSU 3.5 yıllık 600W ve 80+ Gold sertifika.

Kullandığım PSU'nun aynı marka 750W olanını almayı düşünüyorum.
High Power Performans Serisi 750W 80+Gold Atx 3.0 & Pcıe 5.0 Güç Kaynağı

Yaşadığım sorun PSU kaynaklı mı bilmiyorum ama 3.5 yıllık olduğu için zaten yeni sisteme yeni bir PSU almayı düşünüyordum bugün yaşadığım sistem kapanması bir nevi bu süreci hızlandırdı diyelim.

Linkte ki PSU aşağıda belirttiğim sistem için yeterli midir? Sisteme uygun mudur?
Farklı bir PSU öneriniz var mı?

Sistem:
-i5 13400F
-RTX 4060 8 GB
-MSI Pro B760M-P DDR4
-GSKILL 32 GB (2x16 dual kit) 3200 MHz CL16 RAM
-Samsung 980 Pro 500 GB + Samsung 970 Evo Plus 500 GB
-Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 sıvı soğutma
-MSI Mag Forge 100R kasa

Linkteki güç kaynağı çok güzel fakat elinizdeki güç kaynağının hala garantisi devam ediyor olabilir. Denk geldiğim gold sertifikalı güç kaynaklarının garantileri genelde 5-10 yıl arası oluyordu yetkili servisle bir görüşün derim. Harcama yapmadan konuyu halledersiniz belki.

Hepsiburada üzerinden almıştım High Power marka oda yalnız kontrol ettim şimdi 24 ay yazıyor.
High Power 600W 80+ Gold Performance GD Aktif PFC Güç Kaynağı
600W günümüz sistemleri için dip sınır gibi oldu artık 750W alıp güç kaynağı biraz daha rahat çalışsın istiyorum hocam.
Konuda belirttiğim 750W olan PSU'da görüntülerde 2 adet PCI-e çıkışı ve 2 adet PCI-e kablo görünüyor ama umarım öyledir. Birde ekran kartına 300W veriyor demişler RTX 4060 için fazlasıyla yeterli ama olurda mesela 2 yıl sonra farklı bir ekran kartı aldık desek o 300W o zaman yeterli olur mu acaba.
Birde bu var ama modüler değil diğeriyle farkı ne acaba.

RTX 4060 110 watt güç tüketiyor %100 kullanımda. 450-500 watt kaliteli bir güç kaynağı bile yeterli 13400f-RTX 4060 için. Dediğiniz gibi ileriye yatırım yapmak mantıklı ve attığınız PSU yanlışım yoksa Tier B ve fiyat performans oranı epey güzel, alınır. Dediğiniz gibi 4 tane 6+2'lik güç kablosu var güçlü ekran kartlarıyla rahat baş eder.

Bir başka konuda bu güç kaynağında sadece 1 adet 6+2 PCI-e bağlantısı olduğu yazıyor kafam karıştı. Görüntüleri incelediğimde 2 adet PCI-e girişi görüyorum ama 1 adet demişler. Öneri olarakta bu güç kaynağı önerilmiş acaba bunu mu alsam bilemedim

12VHPWR çıkışlı olan modelde evet 1 tane 6+2 görünüyor onu dediyseniz. Son attığınız da çok güzel bir ürün, kablo sayısı açısından sizin istediğiniz gibi klasik tip olduğundan.

12VHPWR çıkışlı olan modelde evet 1 tane 6+2 görünüyor onu dediyseniz. Son attığınız da çok güzel bir ürün, kablo sayısı açısından sizin istediğiniz gibi klasik tip olduğundan.
1 adet 6+2 şimdilik işimizi görür ama ilerisi için ekran kartı değişiminde 2 adet 6+2 isteyen modellerde sıkıntı yaşarız en iyisi almışken 800W olsun kablo eksiği de olmasın. Eyvallah hocam bıkmadan cevap yazdığınız için teşekkür ederim.

Hocam asusun 600W modeline bakabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…