i5 13400F sistem ısınıyor

Hocam kusura bakmayın çok soru soruyorum ama kasa toplama işinde çok yeniyim. AK400 Plus(çift fanlı modeli) amazon prime ile 1260 TL gibi bir fiyata denk geliyor(Prime olmadan kargo ücreti çıkıyor ve 1500 TL ye denk geliyor). Sizin önerdiğiniz kombinasyon toplamda 1350 TL ye denk geliyor. Ayrıca merak ettiğim bir diğer konu kutu içeriğinden fan çoklayıcı kablo geliyor mu? Bu iki fanı tek bir cpu fan girişine nasıl bağlayacağız?

Estağfurullah. 1260 ₺ gayet güzel fiyat, alın, 224 dual fan ile aynı performansı verecektir. CPU Fan üzerinden çoklayarak değil de kasa fanları için kullandığım çoklayıcıya bağladım ben, kutunun içerisinden çoklayıcı çıkmadı yanlış hatırlamıyorsam, kutuyu bulursam düzenlerim mesajı. Buldum, soğutucu orijinalinde tek fanlı olduğu için koymamışlar. AK400 Plus'a da şimdi baktım da RGB/ARGB değilmiş. 90 ₺ fark ARGB için gayet uygun, 224'ten yana kullanırdım tercihimi, kasaya oldukça hoş bir hava katıyor.

Son düzenleme:
Kasamın fotoğrafını aşağıya ekledim. Alırken çok dikkat etmedim kasamın ARGB modeli de varmış fakat ben tek renk turkuaz olan modelini almışım. Açıkçası RGB olayını çok beğenmiyorum ve tercih etmiyorum. Sade tek renk ve şık tasarımlar hoşuma gidiyor. Bu şekilde Dark temalı bir kasa kurmuş oldum ve çokta hoşuma gitti açıkçası. Şimdi arkadaşımın amazon hesabından teyit ettim, AK400 1215 TL gibi bir fiyata denk geliyormuş prime ayrıcalıklarıyla. Bana çok mantıklı geldi hocam. Sizce RGB fan bu kasada şık durur mu? Benim şahsi fikrim 130 TL gibi bir farkı vermeden AK400 almak. (Kasa kablolama konusunda biraz salaş, o da benim acemiliğim ve üşengeçliğimden )

Anakartınız ARGB destekliyor. 224 ARGB olanı alırsanız fanın rengini ASUS Aura Sync üzerinden istediğiniz renge ayarlayabilirsiniz, aynı turkuaz renge de ayarlayabilirsiniz. Kalanı sizin bileceğiniz iş, kişisel fikrimi üstteki mesajda belirttim zaten.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler hocam. Şuanlık tercihimi AK400 den yana kullanma tarafındayım. SE-224 XT için fiyatın biraz daha düşmesini bekleyeceğim. Başka bir konu açmam gerek sanırım ama işletim sistemi olarak windows 10 kullanıyorum. Windows 11 e geçme konusunda tereddütlerim var hala. Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?

11 kullanıyorum, stabil. Oyun ve tarayıcı ağırlıklı kullandığım için çok bir fark yaratmıyor bana 10 ile. Yalnızca haricî bir virüs programı kullanmıyorsanız Windows 11 daha sık güncelleme alacağı için Defender bir tık daha güncel ve güvenlikli kalabilir, onun dışında çok fark olacağını düşünmüyorum.

Bugün itibariyle amazon üzerinden 1215 TL fiyata DeepCool AK400 ZERO DARK PLUS modelini sipariş verdim. Termal macun olarak ise hepsiburada üzerinden Maxtor CTG8E 12,8 W/m.k 10gr ürününü sipariş verdim. Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Kurulumu yapınca performans sonuçlarını paylaşırım.

Yaklaşık 1 aydır bu soğutucuyu kullanıyorum. Aceleyle yazmak istemedim ve 1 aydır test ediyorum. Hatay bölgesinde yaşıyorum ve sıcaklıklar ortalama 36-40 derece arasında burada. Maksimum yükte işlemcim 64 65 dereceyi geçmiyor. Alacak olan arkadaşlara tavsiye ederim. Kargo ortalama 10 gün içerisinde geldi( 1 teemuzda sipariş verdim 11 temmuzda geldi). Paketleme baya özenliydi ve herhangi bir hasar yoktu. Yurtdışından geleceği için biraz tedirgindim ama çok şükür sıkıntısız ulaştı elime. İçinden fan çoklayıcı kablo çıkıyor ekstra kablo almaya da gerek kalmadı. Şuan fiyatı sanırım yaklaşık 100 TL gibi arttı. Bence fiyatı hâlâ çok uygun ve bu seviyede alınabilecek en iyi hava soğutuculardan biri. Hepinize teşekkürler iyi forumlar arkadaşlar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…