Dostlar merhaba, bir arkadaşımla sistem toplamak istiyoruz iki sistem arasında kaldık. Agirligimiz Intel tarafında ancak yine de danışmak istedik. İşimiz ağırlıklı olarak kurgu montaj shop olacak birazcık da oyun oynarız ama oyunda çok beklentimiz yok daha çok beklentimiz kurgu montaj kısmında. Özellikle Premiere Pro ve da vinci programlarını kullanmayı düşünüyoruz onun dışında genel olarak tüm Adobe programlarını kullanırız.
İkinci sorum ise özellikle Intel sisteminde uyumsuzluk veya darboğaz gibi sorunlar yaşar miyiz sistemin performansi nasıl olur bununla ilgili de yardımcı olursanız çok iyi olur.
Anakart - ASUS Prime B450M K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI HDMI M.2 mATX anakart.
Veya.
ASUS Prime A520M-E 4866MHz (OC) DDR4 soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX anakart.
Ekran kartı - ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8 GB GDDR6 128 bit DLSS 3 ekran kartı.
Daha önce hep Intel kullandim bazı gördüğüm başlıklarda da özellikle render konusunda Intel'in daha iyi olduğunu gördüm hep o yüzden AMD konusunda biraz cekincelerim var o yüzden pek emin olamadim. Bu arada teşekkür ederim sistem için
Daha önce hep Intel kullandim bazı gördüğüm başlıklarda da özellikle render konusunda Intel'in daha iyi olduğunu gördüm hep o yüzden AMD konusunda biraz cekincelerim var o yüzden pek emin olamadim. Bu arada teşekkür ederim sistem için.
Bir de 4060 varsa bu 25k üstüne tercih etmeyin. Attığım sistem gayet güzel. 7500F, sağlam AMD Ryzen işlemci. 13400F'in içinden geçer oyun konusunda. Zaten 4060 Ti olacağından render performansı daha çok alınır diye düşünüyorum. Hem AM5 soket, DDR5.
Oyun konusunda AMD işlemcinin gayet iyi olduğunu biliyorum ama çok oyun insanı değilim oynadığım zaman da çok iyi performans olmasını ihtiyaç duymuyorum en yüksek grafik değil ortada da oynarım sorun değil sadece kurgu montoj işlerinde beni aksatmasin renderim hızlı olsun o ayrıca sistemlerini uzun süreli kullanırım şu an kullandığım kasayı 2013 senesinde toplamıştım 3.nesil i3 3.2 GHz 4 GB RAM Gigabyte H61M-DS2 sistemi hala aktif olarak kullandığım bir sistem bu aldığım kasayı da muhtemelen 10 yıla yakın bir süre kullanırım diye düşünüyorum şu an için çok iyi olabilir ancak gelecekte de kullanılabilir bir şey istiyorum biraz daha.
Bir de 4060 varsa bu 25k üstüne tercih etmeyin. Attığım sistem gayet güzel. 7500F, sağlam AMD Ryzen işlemci. 13400F'in içinden geçer oyun konusunda. Zaten 4060 Ti olacağından render performansı daha çok alınır diye düşünüyorum. Hem AM5 soket, DDR5.