i5 13400F termal macun sürüldükten sonra çok ısınıyor

ChampionN

Hectopat
i3 12100F işlemcim vardı. 13400F aldım derecesi 85 üstü 95'lere kadar çıkıyor %30 kullanımlarda boşta iken 55 60 termal macundan mı kaynaklanıyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
i3 12100F işlemcim vardı. 13400F aldım derecesi 85 üstü 95'lere kadar çıkıyor %30 kullanımlarda boşta iken 55 60 termal macundan mı kaynaklanıyor?
Termal macunun işlemci üzerinde tam dağıldığından emin misiniz? Bide markası nedir macunun?

Termal macunu nereden aldınız? Zamanında bir arkadaşım sahte termal macun almıştı ve o da ısınma sorunu yaşıyordu.

Stok fanın montajını sağlam yaptığına emin misin? Ha bu arada stok fanı bu işlemci ile kullanılmasını önermiyorum. Isınıyor çünkü bu kadar da olmasa. Bütçene göre bir kule tipi soğutucu almalısın.

Termal macunun işlemci üzerinde tam dağıldığından emin misiniz? Bide markası nedir macunun?
Coolermaster high performance 2 defa silip yeniden sürdüm ilk çapraz yaptım sogutucuyla dağıttım olması sonra işlemci üzerinden dağıttım yine düzgün düzelmedi stok fan ve kasa fanlarim biraz kötü ama yinede maks 80 görmesi lazım değil mi

Eminim ilk ayarlamalarıni yaptım sonra oturttum.

İntelin stok fanını kullanıyorsanız normaldir. Berbatlar çünkü. Dandirik bi tane fan bile alsanız daha çok soğutur. İsterseniz kendinize bütçe ayarlayıp iyi bir soğutucu alabilirsiniz.

Kule tipi soğutucu kullanımınızı öneririm tam F/P

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…