i5-13400F ve RTX 2080 darboğaz

Daha fazla  
i5 13400 F ile resimdeki gibi performans alıyorum. Çekirdeklerin çoğu yüzde sıfır da çalışıyor. İşlemci mi güçsüz yoksa sürücülerle alakalı bir sorun mu onu anlayamadım. Daha önce i5 6600K kullanıyordum, bu işlemciye geçtim, yalnız işlemciyi ve anakartı değiştirdikten.
Sonra format atmadım. Acaba ondan mı bir sorun oldu yoksa bu işlemci mi böyle? İşletim sistemim Windows 11.

Hocam darboğaz yaşamazsınız çünkü işlemciniz fazlasıyla güçlü sıkıntının çözümünü bilmiyorum ama sorun darboğaz değil.

CoD MW2 sanırsam.
Aynen Warzone 2.0

Hocam darboğaz yaşamazsınız çünkü işlemciniz fazlasıyla güçlü sıkıntının çözümünü bilmiyorum ama sorun darboğaz değil.
Furmark testinde tüm çekirdekler yüzde yüz oluyor ama oyunlarda böyle bir sıkıntı var, çekirdeklerin neredeyse yarısından fazlası çalışmıyor. Dediğiniz gibi işlemci güçlü ise yazılımsal bir sıkıntı var demek ki benim merak ettiğim de oydu açıksası. İşlemci güçsüz mü acaba diye kafamda soru işareti olmuştu.

Şirket bilgisayarında i9 12900K işlemci 3080 ti ekran kartı ile warzone 2 yi denedim yine aynı çekirdeklerin yarısından fazlası çalışmıyor ve ekran kartını %60 dan fazla çalıştıramıyor.

Bu işlemcilerde E core muhabbetinden bence sorun oluyor yazılımsal sıkıntı var

Son düzenleme:
Sorun işlemcide veyahut anakartta değil. Oynadığınız oyun Ekran kartını ve işlemciyi o kadar yoran bir oyun değil sanırsam. grafikleri Ultra'ya çekip deneyin. Olmuyor ise güçlü oyunlardan birinde deneyin mesela RDR2 gibi. Aynı sorun olmayacaktır büyük bir ihtimalle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…