i5 13400F ve RTX 3070'li sistem uyumlu mu?

Bütçe
26.600

sevvalayprcss

Femtopat
Daha fazla  
Sistemde.
İşlemci: i5 13400F.
Ekran kartı: RTX 3070.
İkisi kesinlikle alınacak.
Anakart: Asusprime H610M.
RAM: Goodram ırdm Pro 16 GB (2x8)
SSD: Kingston 500GB Fury Renegade.
Kasa: DeepCool CC560 650W 80+ tempered glass.
Sistem çalışır mı parçalar uyumlu mu? Bir de (anakart SSD ve RAM için daha uygun fiyatlı sistemin bütçesini düşürmeme yarayacak tavsiyeler verirseniz çok iyi olur)

Monitör: Casper Excalibur 23.8 200Hz 1ms.

İşlemciyi 2. el almayı düşünüyorum. Ekran kartı da indirimden alıyorum. Bu arada bütçeyi 400 500 lira daha düşürsem saha sağlıklı olacak benim için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok kotu gozukuyor.

Casper monitor iyice icine etmis sistemin.

RTX 3070 zaten sifir alinmaz. 13400F ise abarti sekilde fazla olmus. Sistem icin butceniz nedir?

Stok gelirse 23k.

Gelmezse.

Cok kotu gozukuyor.

RTX 3070 zaten sifir alinmaz. 13400F ise abarti sekilde fazla olmus. Sistem icin butceniz nedir?

Stok gelirse 23K.

Gelmezse.

Gençer Gaming'de PSU az 550watt minimum gereksinimi karşılıyor ama önerilen 600watt PSU bence Gençer Gaming'den alacaksanız soğutma ve PSU'yu yükseltin.

Cok kotu gozukuyor.

Stok gelirse 23K.

Gelmezse.

PcKolik'ten attığınız sisteme baktım fakat attığınız sistemin işlemcisi ekran kartına göre çok güçsüz. Darboğaz net yapar. Sisteminizdeki işlemciyi değiştirip, R5 5600X yapıp tekrar değerlendirdiğimde FHD olarak kullandığımızda %11 darboğazı var ve %5'in üzerinde olmaması lazım. Normal şartlar içerisinde sizin sisteminizi tercih etmem.

Monitöre gelecek olursak önerdiğin monitör gayet güzel bir monitör ama birkaç özelliği uymuyor isteklerime. Benim sorduğum soru anakartla diğer bileşenler uyumlu mu? Sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ve daha uygun fiyata daha iyi RAM SSD veya anakart önerebilir misiniz diye sormuştum. Yine de teşekkürler.
Bütçem: Monitör de dahil olmak üzere 26 600 -> 26 000 yapmaya çalışıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
PcKolik'ten attığınız sisteme baktım fakat attığınız sistemin işlemcisi ekran kartına göre çok güçsüz darboğaz net yapar sisteminizdeki işlemciyi değiştirip 5600X yapıp tekrar değerlendirdiğimde FHD olarak kullandığımızda %11 darboğazı var %5'in üzerinde olmaması lazım normal şartlar içerisinde sizin sisteminizi tercih etmem. Monitöre gelecek olursak önerdiğin monitör gayet güzel bir monitör ama birkaç özelliği uymuyor isteklerime benim sorduğum soru anakart la diğer bileşenler uyumlu mu sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ve daha uygun fiyata daha iyi RAM SSD veya anakart önerebilirmisniz diye sormuştum. Yine de teşekkürler.
Bütçem: Monitörde dahil olmak üzere 26 600 -> 26 000 yapmaya çalışıyorum.

Hayir, darbogaz yapmaz. O sitelere asla ve asla inanmayiniz!

Attigim sistemi ve monitoru alabilirsiniz.

PcKolik'ten attığınız sisteme baktım fakat attığınız sistemin işlemcisi ekran kartına göre çok güçsüz darboğaz net yapar sisteminizdeki işlemciyi değiştirip 5600X yapıp tekrar değerlendirdiğimde FHD olarak kullandığımızda %11 darboğazı var %5'in üzerinde olmaması lazım normal şartlar içerisinde sizin sisteminizi tercih etmem. Monitöre gelecek olursak önerdiğin monitör gayet güzel bir monitör ama birkaç özelliği uymuyor isteklerime benim sorduğum soru anakart la diğer bileşenler uyumlu mu sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ve daha uygun fiyata daha iyi RAM SSD veya anakart önerebilirmisniz diye sormuştum. Yine de teşekkürler.
Darbogaz hesaplama siteleri dogru veri sunmuyor. 5600 4060 Ti ile darbogaz yapmaz.

PcKolik'ten attığınız sisteme baktım fakat attığınız sistemin işlemcisi ekran kartına göre çok güçsüz. Darboğaz net yapar. Sisteminizdeki işlemciyi değiştirip, R5 5600X yapıp tekrar değerlendirdiğimde FHD olarak kullandığımızda %11 darboğazı var ve %5'in üzerinde olmaması lazım. Normal şartlar içerisinde sizin sisteminizi tercih etmem.

Monitöre gelecek olursak önerdiğin monitör gayet güzel bir monitör ama birkaç özelliği uymuyor isteklerime. Benim sorduğum soru anakartla diğer bileşenler uyumlu mu? Sistemde herhangi bir sıkıntı var mı ve daha uygun fiyata daha iyi RAM SSD veya anakart önerebilir misiniz diye sormuştum. Yine de teşekkürler.
Bütçem: Monitör de dahil olmak üzere 26 600 -> 26 000 yapmaya çalışıyorum.
R5 5600 RTX 4060 Ti'a 1080P'de hikayeli oyunlarda high-ultra grafiklerde darboğaz yapmaz. Darboğaz ölçen siteler yalandan dolandan başka bişey değil.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı