Bende 13600k + ALF II 280mm kullanıyorum ısınma konusunda sorununuz olmaz düşünüyorum, full yükte 70 derece, oyunlarda 50-60. Performans olarak oyunlarda üzmez, render konusunda da 13400f ile arasında +%50 fark olacaktr.
14700k konusuna gelirsek, tabi ki daha güçlü bir işlemci ama fiyatı şuan biraz fazla uçuk, çoklu çekirdek performansında 14600k ile arasında %40 lık performans farkı var. Soğutma konusu da problem, çok ısınacağı kesin ama sıcaklıktan dolayı performans kaybı yaşanır mı inanın kestiremiyorum. Anakartınız Z serisi olmadığından Undervolt yapma şansınız da yok.
Bu arada PSU yeterli değiştirmenize gerek yok, elinizdeki gayet yeterli.
14600K 8 bin tl.
14700K 16 bin tl + (soğutucu değiştirmek gerekirse de 4-5 bin).
Sonuç olarak, işlemci üzerinden render almak veya işlemci üzerinde ağır işlemler yapmak, hayatınızın büyük bir parçasıysa, size zaman kazandıracaksa, bir kere alayım 5-10 sene kullanayım diyorsanız, 14700K alın cidden fark eder. Onun haricinde 14600K , tek çekirdek, çoklu çekirdek, render ve oyun performansı yüksek, hiçbir şekilde üzeceğini sanmıyorum.
Tabi ki sizin bileceğiniz iş, buradan işlemcileri karşılaştırabilirsiniz.
We compared Intel Core i7 14700K (3.4 GHz) against i5 14600K (3.5 GHz) in games and benchmarks. Find out which CPU has better performance.