i5 13400F'e sıvı soğutma şart mı?

Janissary0

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle sorumdan önce sistemimi yazmak istiyorum.

i513400F işlemci, 3 fanlı Colorful RTX 3070 Ti, 32 GB DDR4 G.Skill RAM ve ASUS Prime H610M anakart.

Bu sistemi mesh kasada kullanıyorum ve kasanın soğutması gerçekten başarılı. Benim sorun ise şu. İşlemcime sıvı soğutma şart mı? ASUS Armoury Crate programından bakıyorum işlemci boşta 40 42 derece arasında çalışıyor. Oyunlarda işlemcim (Resident Evil 4 remake 2K Ultra ve RTX açık ayarlarda, the calisto protocol 2K Ultra ve RTX açık, H. Legacy 2K Ultra ve RTX açık son olarak AC Valhalla'da 2K Ultra ve RTX açık) 60 derece civarında çalışıyor. İşlemcinin 70 dereceye çıktığını görmedim. Bir arkadaşımda 13. nesil işlemcilere sıvı soğutmanın şart olduğunu söylüyor.

Ayrıca ekran kartımda bu oyunlarda genellikle 70 72 derece arasında çalışıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Şimdilik stok fan ile kullansam yeterli o zaman. İlerleyen yıllarda sistem yükseltirsem o zaman sıvı soğutma da alırım.

Bir arkadaşımda 13. nesil işlemcilere sıvı soğutmanın şart olduğunu söylüyor.
Arkadaşın doğru söylemiş ama dediği 13600k 13700k veya 13900k işlemciler için geçerli bir durum, 13500 ve altı işlemciler için iyi bir kule tipi soğutucu iş görecektir. Ama şart değil tabiki sizin sıcaklık değerleriniz gayet iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı