i5 13420H notebook ısı ve pil süresi nasıldır?

samtiger

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Laptop alacağım ama çok kararsız kaldım. Oyun oynamayacağım. Aslında benim için mantıklı olan u işlemcili laptoplar. Isınması düşük ve pili uzun gidiyormuş, ayrıca u işlemciler, H'a göre daha ince ve taşıması kolay oluyormuş sanırım. Fakat ben laptoplarımı genelde 10 seneye yakın kullanırım. U işlemci şu an iyi fazlasıyla iş görür ama uzun ömürlü kullanım için h mı alsam diye düşünmüyor değilim. Yani Windows 13,14 çıktığı zaman h daha verimli kalacaktır diye aklımdan geçiriyorum. Kafama takılan tek şey h kullanan arkadaşlar laptopların pil süresi ne kadar gidiyor ortalama ve laptop çok fazla ısınıyor mu? U ile aralarında pil süresi ve ısınması ne kadar fark ediyor?

Kararsız kaldığım iki laptop örneği:

ASUS ExpertBook P1 i5 13420H işlemci, 32 GB DDR5 RAM, 1TB SSD, %45NTSC IPS ekran(%60sRGB) = 31.700TL

Acer TravelMate P4, i5 1335U işlemci, 32 GB DDR4 RAM, 1TB SSD, %100sRGB= 25.700 TL

ASUS'u DDR5 olduğu için istedim. Uzun soluklu istediğim için DDR4 pek içime sinmiyor. Ama ekran panel kalitesi olarak Acer çok önde. %100 sRGB var. Ve malzeme kalitesini ChatGPT Acer'in daha iyi olduğunu söylüyor.

Kararsızım. Şu İşlemcide karar kılsam diğeri gelecek herhalde.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…