i5-13500H işlemci PUBG'de 96 dereceye ulaşıyor

Ta So

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 13500h
RTX 4050 mobil
3200 mhz ram
500gb SSD
HP Victus 15; i5 13500H, RTX 4050 75 watt laptopta PUBG orta grafiklerde CPU sıcaklığı 96 derece falan oluyor. Anormal değil mi? Ne yapmam lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarın altı boş kalacak şekilde yükseltin hocam. Plastik sogutucu hatta sogutucu kullanıyorsanız hiç kullanmayın. Sadece yükseltici yeterli. 96 Derece'de çok yüksek bir değer değil o işlemci ve PC icin. Zaten sabit degildir arada bir çıkıyordur. Ben de aynı bilgisayarı kullanıyorum. En kötü ihtimal fan ayarını Max'e çekebilirsiniz Omen Hub'da.

Bilgisayarın altı boş kalacak şekilde yükseltin hocam. Plastik sogutucu hatta sogutucu kullanıyorsanız hiç kullanmayın. Sadece yükseltici yeterli. 96 Derece'de çok yüksek bir değer değil o işlemci ve PC icin. Zaten sabit degildir arada bir çıkıyordur. Ben de aynı bilgisayarı kullanıyorum. En kötü ihtimal fan ayarını Max'e çekebilirsiniz Omen Hub'da.
Siz oyunlarda kaç derece görüyorsunuz ?

İade etmeli miyim?

Anormal. Boşta sıcaklığı ne? Fanlar dönüyor mu? Kasa macun temiz mi?
Daha yeni aldım.İlk açtığımda sıcaklık 45-50 ydi. Hp nin kendi uygulamasından bios güncellemesi yaptım.Ondan sonra 59-61 derecede kalmıştı Chrome Steam fln açıktı.Birazdan boşta sıcaklığına bakacağım.

Siz oyunlarda kaç derece görüyorsunuz?

İade etmeli miyim?

Daha yeni aldım. İlk açtığımda sıcaklık 45-50 ydi. HP'nin kendi uygulamasından BIOS güncellemesi yaptım. Ondan sonra 59-61 derecede kalmıştı Chrome Steam falan açıktı. Birazdan boşta sıcaklığına bakacağım.

Hocam boştayken 45-55 arası gidip geliyor. Oyunlarda da sadece CS:GO ve LoL oynuyorum öyle cok agır ya da Ultra vs oynadıgım bir oyun yok. En yüksek gördügüm derece saatlerce CS:GO oynadıktann sonra CPU 80 85 arası gördüm. Bazen de boştayken bile cok saniyelik anlık 60 70e fırladıgı oluyor. Ama anlık böyle. Ki ben Omen Hub'un cok verimli calıştıgını düşünmüyorum. Sıcaklık takibini başka programdan yapmanızı öneririm. Garantilik bir durum da oldugunu sanmıyorum. İade edip başka model bakmanızı da önermem bu bantta en iyi sogutma sistemine sahip bilgisayardır kendisi. Araştırarak görebilirsiniz. (fabrika cıkışlı sıkıntılıysa degişim talep edilebilir tabii). Birkaç stres testi yapıp yüklerseniz kendiminkiyle karşılaştırıp size yardımcı olabilirim. Ben de yeni aldım daha 1 hafta oldu. Ek olarak PC konumunu merak ediyorum. Sogutucu ya da yükseltici kullanıyor musunuz? Bilgisayar direkt masaya ya da bir şeye temas ediyor mu?

Hocam boştayken 45-55 arası gidip geliyor. Oyunlarda da sadece CS:GO ve LoL oynuyorum öyle cok agır ya da Ultra vs oynadıgım bir oyun yok. En yüksek gördügüm derece saatlerce CS:GO oynadıktann sonra CPU 80 85 arası gördüm. Bazen de boştayken bile cok saniyelik anlık 60 70e fırladıgı oluyor. Ama anlık böyle. Ki ben Omen Hub'un cok verimli calıştıgını düşünmüyorum. Sıcaklık takibini başka programdan yapmanızı öneririm. Garantilik bir durum da oldugunu sanmıyorum. İade edip başka model bakmanızı da önermem bu bantta en iyi sogutma sistemine sahip bilgisayardır kendisi. Araştırarak görebilirsiniz. (fabrika cıkışlı sıkıntılıysa degişim talep edilebilir tabii). Birkaç stres testi yapıp yüklerseniz kendiminkiyle karşılaştırıp size yardımcı olabilirim. Ben de yeni aldım daha 1 hafta oldu. Ek olarak PC konumunu merak ediyorum. Sogutucu ya da yükseltici kullanıyor musunuz? Bilgisayar direkt masaya ya da bir şeye temas ediyor mu?
masanın üstünde kullanıyorum. Herhangi bir yükseltici yok valorantta cpu 78-82 derece arsında geziyor.Ayrıca 200-250 fps arası alıyorum biraz düşük sanki. Cinebench r23 testini 5 dakika yaptım en fazla 85 derece gördü. Fanlar turbodayken titreşim hissediyorum sizde öyle bir şey var mı? son olarak ta yaptığınız bütün ayarları atar mısınız ? Nvidia denetim masası vs.

siz herhangi bir soğutucu desteklik vs. kullanıyor musunuz?

şuan sadece arkada oyun yüklerken 2.5 ghz de çalışıyor ve 55-58 derce arasında sizde nasıl?

yeni ekran kartı güncellemesi geldi ve pubg yüksek, ultra ayarlarda cpu 75 derece .

fps ise 90-100 arası

Son düzenleme:
Masanın üstünde kullanıyorum. Herhangi bir yükseltici yok Valorant'ta CPU 78-82 derece arsında geziyor. Ayrıca 200-250 FPS arası alıyorum biraz düşük sanki. Cinebench R23 testini 5 dakika yaptım en fazla 85 derece gördü. Fanlar Turbo'dayken titreşim hissediyorum sizde öyle bir şey var mı? Son olarak da yaptığınız bütün ayarları atar mısınız? NVIDIA Denetim Masası vs.

Siz herhangi bir soğutucu desteklik vs. kullanıyor musunuz?

Şu an sadece arkada oyun yüklerken 2.5 GHz de çalışıyor ve 55-58 derce arasında sizde nasıl?

Yeni ekran kartı güncellemesi geldi ve PUBG yüksek, Ultra ayarlarda CPU 75 derece.

FPS ise 90-100 arası.

Hocam PUBG gibi optimizasyon sıkıntılı oyunda CPU 75 derece ful Ultra'da gayet normal bir değer. Yaptığım ayarlar şu şekilde;

PC her zaman yüksek performans modunda (güc yönetiminde yüksek performans gözükmüyorsa söyleyin yardımcı olabilirim)
-Omen Hub'da performans Default'da her zaman en yüksege cekmiyorum ihtiyac duymuyorum.
-PC yükseltici ile kullanıyorum (100TL'ye almıştım linkini atabilirim ihtiyacınız varsa)
-Windows ayarlarından donanım GPU hızlandırma açık.
-Oyun modu ve Xbox kapalı.
-GeForce'daki her şey kapalı FPS kısıtlaması yapıyor.
-Aynı zamanda Intel grafik ayarlarında'da FPS kısıtlaması yapan ayarlar mevcut. Intel'e girin ayarlardan her şeyi kapatın.
-Yaptıgım Nvidia ayarları ise şu şekilde

Hic bir şekilde FPS ya da Sıcaklık sorunu yaşamıyorum. Dilerseniz PC'nize bağlanıp yardımcı olabilirim.

Dosya Ekleri

• nvidia.png
    nvidia.png
    145,6 KB · Görüntüleme: 49
ayarlarda yüksek performans yaptım ama denetim masasında sadece dengeli seçeneği var o konuda yardım edebilirsiniz.
pc yükseltici linkini atabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı