i5 13600K ile CS2'de düşük FPS ve takılmalar

aL2ni

Hectopat
İyi günler, geçen hafta ASUS Prime Z790p D4 ve i5 13600K aldım (tray) hava soğutucu olarak Thermalright peerles Assassin's aldım (13600K testlerinde iyi sonuç veriyordu araştırdığımda) (ekran kartım ASUS RTX 3060 Ti) ve hemen CS2 indirdim. Oyunum 30-110 FPS arası drop yiyip duruyor. Sadece 2 kez 5 dakikalığına ve bir kez 1 saatliğine düzeldi(ortalama 350-400 FPS alıyordum). BIOS en güncel (0x129 microcode ile), Windows'umu yeniden kurdum anakart işlemci değişimi sonrası, işlemci macunum kaliteli (MX4), fan tam oturmuş olmasına rağmen hem sıcaklık boşta 60 derece hem de sadece CS2 de bu şekil daha çok ısınıp FPS düşüyor. Her şeyi denedim farklı depolama birimine indirdim, undervoltage denedim, PC'yi baştan topladım vs işe yaramadı. CS2'ye güncellemeler geldi fakat sorunum düzelmedi. R6 ve LoL TFT denemesi yaptım gayet akıcı R6 da 277 FPS ortalama 390 Max 190min verdi. Bundan önce ASUS H510mk ve i5 10400F kullanıyordum hiçbir problem yaşamıyordum FPS konusunda bu tarz drop ısınma vs. işlemciyi iade düşünüyorum fakat kullanılmış elektronik eşyalarda iade epey zorluyor.

Genelde çözüm olarak BIOS güncel mi, ekran kartı performans ayarlarına bak, oyun ayarlarına bak, başlangıç komutlarına bak XMP açık mı bak vs çözüm yolları sunuyorlar fakat akla gelebilecek çoğu detaya baktım ama bulamadım şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 15 günü geçmediyse cayma hakkınız var. Her türlü iade edebilirsiniz.

Hocam sorunu sadece CS'de yaşadığınıza göre bence sistemde donanımsal bir sıkıntı yok CS2 ile bağdaşan bir yszılım sorunu bence.

Hocam sorunu sadece CS'de yaşadığınıza göre bence sistemde donanımsal bir sıkıntı yok CS2 ile bağdaşan bir yszılım sorunu bence.
Ben de öyle düşündüm ve denemediğim şey kalmadı. Eski bilgisayarımda hiçbir problem yoktu. Kardeşimin bilgisayarında da bir problem olmadı. Arkadaşlarımın bilgisayarlarında da bir problem yok. Biraz yabancı kaynaklara baktığımda hep bu işlemci üzerinden sorun yaşadıklarını belirtmişler fakat bu anakartı aldıktan sonra başka hangi güncel işlemciyi kullanabilirim soru işareti. Aynı paraya 12600k almak ya da 13400f almak mantıklı gelmiyor.

Mirrorcode ile performans düştü ama bu kadar drop normal değil
Güncellemeden önce de sonra da fpsde bir değişiklik olmadı sanırım ya CS2'de ya da işlemcide bir problem var çünkü farklı disklere de kurdum birçok farklı senaryoyu denedim fakat düzelmedi. Güncellemeler oldu belki düzelir dedim ama o da olmadı gerçekten bu drop normal değil.

Steam desteğe yazdım onun dışında problem hala devam etmekte.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı