i5 13600K sisteme Windows indirdikten sonra yapılması gerekenler neler?

Winnkan

Centipat
Daha fazla  
Anakart: MSI Pro Z690-P.
GPU: MSI GeForce RTX 4070 Ti Gaming X Trio 12g.
CPU: ıntel® Core i5-13600K.
RAM: 32 GB G.Skill.
PSU: Be Quiet! Pure Power 12m 850W.

[Yeni PC]

1:
Windows 11 mi yoksa Windows 10'mu kurmalıyım? Windows 11 çok az bir yüzdelik kullanıyor sonradan mı güncellesem daha iyi?
2: Windows kurduktan ve anakart BIOS güncellemesi yaptıktan sonra driver, WinRAR, Chrome dışında kesin indirmem gereken programlar?
3: Üstteki dediklerimi yaptıktan sonra ek olarak yapılması gereken bir işlem?

Cevap verebilirseniz sevinirim <3.

anakart: MSI Pro Z690-P.

1: Windows 11 mi yoksa Windows 10'mu kurmalıyım? Windows 11 çok az bir yüzdelik kullanıyor sonradan mı güncellesem daha iyi?
2: Windows kurduktan ve anakart BIOS güncellemesi yaptıktan sonra driver, WinRAR, Chrome dışında kesin indirmem gereken programlar?
3: üstteki dediklerimi yaptıktan sonra ek olarak yapılması gereken bir işlem?

11.

Steam vb.

Driverları kur.

11 kur. Driverlar için GeForce Experience ve Intel Driver Support Assistant kullan. Gerisi senin kullanımına kalmış şeyler.

Technopatın kendi sitesinden İndir bölümünde birçok Driver ve Kurulum araçları var ben her formattan sonra kurarım birkaç şey oradan.

NVIDIA ve Intel Driver indirmek için kendi siteleri var ama Windows 11 için PC kargodan gelince araştırırm teşekkürler.

Her şeyi kendi sitesinden indir. Windows 11'i de sitesinden ISO dosyasını indirip Rufus ile flash diske yazarsın.

anakart: MSI Pro Z690-P.

[Yeni PC]

1:
Windows 11 mi yoksa Windows 10'mu kurmalıyım? Windows 11 çok az bir yüzdelik kullanıyor sonradan mı güncellesem daha iyi?
3: üstteki dediklerimi yaptıktan sonra ek olarak yapılması gereken bir işlem?

Windows 11 de halen buglar olabiliyor bu durum sizi rahatsız edecekse 10 kurmanızı tavsiye ederim.

MSI Afterburner ve Steam gibi oyun platformları (Chrome yerine Brave indirmenizi tavsiye ederim)

İşletim sistemini ilk kurduğunuzda en son donanım sürücülerini kurup sistemi bir stress testine sokmanızı öneririm. Ve sistemde çalışmayan parça var mı kontrol edin.

Windows 11 de halen buglar olabiliyor bu durum sizi rahatsız edecekse 10 kurmanızı tavsiye ederim.

MSI Afterburner ve Steam gibi oyun platformları (Chrome yerine Brave indirmenizi tavsiye ederim)

İşletim sistemini ilk kurduğunuzda en son donanım sürücülerini kurup sistemi bir stress testine sokmanızı öneririm. Ve sistemde çalışmayan parça var mı kontrol edin.

Stress testi için Bench sitesi var popüler olan. Ordaki ni mi indireyim ? Afterburnerdan FPS'e baksam bile normalde GPU zaten o kadarmı veriyor anlayamam ve yanlışlıkla ayar bozmak istemiyorum.
Benchmark Sitesinde birsürü insan GPU testi yaptığı için diğer GPU lara karşılaştırıyodur diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı