i5-13600KF işlemci performans vermiyor

Xesha1

Centipat
Daha fazla  
RAM
Corsair 3200MHZ (16x2) DDR4
Anakart
Asus Prime B660-PLUS D4
Merhaba arkadaşlar,
Dün i5-13600KF satın aldım işlemcimi taktım fakat işlemci belirtilen özellikleri içermiyor. Güç modu performans modunda, ayar yapmam gereken bir yer var mı?
L1önbellek 1.125 MB olması gerekirken 480 KB değerinde L2 önbellekte aynı şekilde düşük. Çekirdek 14 yazıyor özelliklerde fakat bende 6 gözüküyor. Bu durum normal mi? Ne yapmalıyım?

görsel:

Sahte işlemci almış olabilirsiniz

@erengore eski nesil bir sistemde temiz kurulum benim sorunumu çözmüştü. Arkadaş denesin belki olumlu sonuç alabilir. Gelen Windows güncellemelerinde Windows'un donanım güncellemelerine adapte olabildiğini duymuştum, şaşırdım açıkçası.

Sahte almış olma ihtimaliniz çok yüksek ya maalesef.

Format atıp tekrar kurun. Düzeleceğini sanmıyorum da belki iç rahatlatabilir.

1 hafta önce zaten format atmıştım işlemciyi yeni taktım tekrar atarım ama düzelir mi bilemiyorum. İşlemciyi ince hesaptan satın aldım ve belirtmemelerine rağmen kutusuz gönderdiler yarın arayıp iade etmeyi talep edeceğim bakalım

Bu kadar kaliteli sahte işlemci var mı hocam?
Benim bildiğim sahte işlemci hiç çalışmaz.

Sahte almış olma ihtimaliniz çok yüksek ya maalesef.

Format atıp tekrar kurun. Düzeleceğini sanmıyorum da belki iç rahatlatabilir.

'Çalıştır, MSConfig, ön yükleme, gelişmiş seçenekler, işlemci sayısındaki tik i kaldırıp' bilgisayarı yeniden başlattığımda sorunum düzeldi. Bundan önce 12 çekirdekli işlemcim varken ben onu tikleyip en üst sayıyı seçmişim. i5-13600KF'yi taktıktan sonra oraya bakmıştım fakat yine en üstte 12 gözüküyordu, demek ki güncellenmesi için o tiki kaldırıp yeniden başlatmak gerekiyormuş. Tecrübe oldu
Cevaplarınız için teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…