i5-13600KF Prime B660M-K ile uyumlu mudur?

mehmetfgungor

Centipat
Daha fazla  
RAM
3200Mhz 16x2 Gskill DDR4
Anakart
Asus Prime B660M-K
Merhaba, i5-13400F işlemci kullanmaktayım B660M-K ile. İşlemcimi i5-13600KF'ye yükseltmek istiyorum fakat var olan anakartım ile işlemci tam performans verir mi? Overclock amacım yok. (Kule tipi Thermalright 6 bakır borulu soğutucum mevcut. 4070 ekran kartı ve 750W güç kaynağım var.)

Son düzenleyen: Moderatör:

Bence çok gerekli bir işlemci yükseltmesi değil ileri zamanlarda i7 seviyesine çıkabilirsenkz 4070 le çok daha iyi olur aradaki farkı bilmiyorum.

14600kf'ye de bak, bazen daha ucuza bulunabiliyor. K serisi islemciler genelde B serisiyle optimal calismiyor, oyun anlaminda farkini cok anlamazsin ama. Undervolt yapmak da cok ugrastirici olabilir. K serisi islemciler tam performansini Z anakartlarla verebiliyor ki 13600k'nin overclock potansiyeli muazzam. Zaten bununla bilinen bir islemci. Cok zaruri degilse upgrade parani biriktir ve AM5 sisteme gecis yap.

Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. İleri de daha iyi bir işlemciye geçiş yapma kararı aldım, şuan ki geçiş pek ihtiyaç değildi aslında büyük bir performans farkı da doğmuyor sanırsam. İlerde Z serisi anakart üstüne de i7 çekerim tamam olur sanırım. 13400f işimi görüyor şuanlık.

2k'da minimal fark olur, 1080p'de hissedilir bir fark olur. Her i7 her i5'ten iyi diye de bir kural yok bu arada. i5 13600k i9 12900k'dan iyi performans veriyor yer yer.

1080p için bakıyorum, kararsız kaldım

Selam, uyumlu ve DDR4, ayni performansi verir OC yapilmadigi sürece, i5 13600KF daha fazla güç çekip daha fazla isinir, ileride DDR5 alabilirsin, yeterli bir işlemci elindeki hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…