i5 13600KF sistem 100 dereceyi görüyor

Crose-

Kilopat
Merhabalar
Sistemimi bir kaç gün önce aldım. Sistem boşta kullanımda 50-60 derece de çalışıyor. Oyuna girince yük altında bir kaç dakikada 100 dereceye çıkıyor. Örneğin 50-60 derecede boşta calısırken cs2 ye girdiğimde ranked maç başlayana kadar işlemci sıcaklığı 100 derece oluyor.
Sistemi upgrade yaparak incehesap üzerinden aldım ve montajlamasını da firma yaptı.
Tahminimce soğutucunun gücü yetmiyor işlemciyi soğutmaya. Yada düşük bir ihtimal montaj sırasında termal macun sürmeyi unutmuş da olabililirler.

İşlemci Soğutucusu
1 x GamePower Nebula RGB CPU Hava Soğutucusu İntel LGA 1700

İşlemci
1 x Intel Core i5-13600KF 3.50GHz (Max 5.10GHz) 14 Çekirdek 24MB L3

Anakart
1 x Asus Prime H610M-K ARGB DDR5 M.2 HDMI VGA mATX 1700p

Ekran Kartı
1 x Asus Dual GeForce RTX 4060 V2 OC DUAL-RTX4060-O8G-V2 8GB GDDR6 128Bit DX12 DLSS 3

Son düzenleme:
Sorunu okuduğumda direkt anladım. Soğutucu değiştirirsen sorun olmaz. Ama hocam 100 dereceyi gördüğünüz zaman kapatın oyunu yakarsınız işlemciyi.

Soğutucu dandik bile olsa daha oyun açılana kadar 100 derece görmez. Ya blokta falan temas sorunu var ya macunun kalitesinde sürülmesinde bir hata var. Soğutucu çok kaliteli değil katılıyorum çözüm olarak da söküp kaliteli macunla işlemciye kusursuz temas ettiğine emin olacak şekilde yeniden montajlayın.

cs:2 de rekabetçi maç başlayana kadar işlemci sıcaklığım 100 derece oluyor.

cs:2 de rekabetçi maç başlayana kadar işlemci sıcaklığım 100 derece oluyor.
İşlemciye yük biniyor ama 100 derece yapmaz. Soğutucuyu kontrol edin. Macununuz varsa yenileyin.

oyun boyunca ısı değerleri böyleydi. Birazdan termal macun satın alıp işlemciyi kontrol edeceğim ve soğutucuyu değiştirmeyi düşünüyorum.

soğutuyucu değiştirince sorun düzeldi

teşekkürler yardım için konu kapanmıştır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…