i5 13600K'lı sistemde mavi ekran hatası

Vloxzy

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı yeni topladım fakat sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Online rekabetçi oyunlarda oyundan atıyor tekrar bağlanmak zorunda kalıyorum bu sebeple pek çok kez maç kaybettim. Sistemim şu anlık APU bir sistem yakında ekran kartı alacağım.
Sistem özellikleri.
Güç kaynağım: Corsair CX750F RGB.
Anakartı: ASUS TUF Gaming Z690 Plus Wi-Fi D4.
İşlemci: Intel Core i5-13600K (dahili grafik kartlı)
Sıvı soğutma: NZXT Kraken Z63 280mm.
RAM: Kingston Fury Beast DDR4 4x8 GB 3600MHz RGB RAM.
SATA SSD: Samsung 870 EVO 1TB.
M.2 SSD: Samsung 970 EVO 500GB.
Kasamda 3 adet 120mm ARGB fan var.
Şimdiden teşekkür ederim herkese.

Açıkçası kesin bir şey diyemem minidump dosyası bırakırsan bunu da System 32'nin olduğu yerde bulabilirsin o dosyadan anlayan arkadaşlar yardımcı eder ben basit olarak formatının düzgün atılmadığını tekrar bir formatla sorunun çözülebileceğini düşünüyorum veyahut diğer bir seçenek ki ben bundan daha eminim RAM'lerin uyuşmamazlığı şimdi şey diyebilirsin bir süre oynadım sorun yoktu açıkçası bende de öyle bir sorun vardı önceden yoktu sonradan yaşamaya başlamıştım başka RAM'le sorunumu çözdüm sende bir BIOS Update ile bir daha deneyebilirsin ya da RAM'lerini XMP profilini bir değiştirip deneyebilirsin.

Ekstra olarak yani bu benim fikrimce oyuna girdiğinde 10 dk sobnra falan alıyorsan mavi ekranı RAM'dendir sorun RAM değiştirmekten başka bir çaren var mı bilmiyorum (ben G.Skill kullanıyordum onu diğer bilgisayarımdaki Lexar'la değiştirdim ikisi de 2x8'di)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…