i5 14400F RTX 5060 Ti sistemde aniden Kernel 41 CRITICAL_PROCESS_DIED hatası oluşuyor

Daha fazla  
Türkçem biraz sorunlu kusura bakmayın, devrik cümle kurmadan duramıyorum. Bilgisayarımı topladım, topladıktan sonra fanların ışıkları yoktu, ben de PSU'nun SATA girişlerini fanlara taktım, ışıkları yandı. Neyse efendim sonra PC 1 günde mavi ekran verdi, srttrail.txt otomatik onarım onaramadı dedi, sonra Windows 11 Home kurdum Pro yerine, bu sefer 1 hafta idare etti. Sonra Google'dayken bir anda mouse dondu, Explorer EXE yani görev çubuğu yok oldu, sonra ekranda bişeyler.exe 0xc0000 yazan bir hata geldi, sonra PC CTRL alt del yaptım orası da simsiyah kaldı. Bu yüzden PC'yi kapatma tuşundan kapattım, sonra geri açtıgımda BIOS'a giriyordu, baktım araştırdım, bir şeyler olmuş kapanmış ve disk bozulmuştu, ama sadece klasor duzeni içindeki dosyalar düzgündü. Sanırım aniden güc kesildi ve PC bozuldu dedim sonra yeni priz aldım, korumalı, güçlü. Yeniden format attım, yine 1 hafta idare etti, tam idare ediyordu birkaç ayarla oynamıştım internette gordugum, dedim herhalde duzeldi. Sonra 1 hafta sonra birden siyah ekran kapandı PC, sonra tabii bu sefer yeniden açıldı, hemen baktım ve yine kernel 41 vermişti, sonra efendim bir daha verdi, bu sefer gordum CRITICAL_PROCESS_DIED blue screen verdi. Neyse sonra bir daha devam ettim akşama dogru CS'deyken bir daha verdi, bu sefer yine gecen seferki gibi yavaş yavaş her şey gitti, görev cubugu dahil. Ama bu sefer indirme yapmadıgım için sadece CS ve Steam'ın dosyaları bozulmuştu. Yeniden açmıştım PC'yi ve baktığımda Steam acılmıyordu, sonra chkdsk yapmıstım ve duzelmisti, dedim madem hata gelecek bir şey olmaz dedim girdim dosya indirdim. Dosya indirirken artık ani güç kesilmesi yani PSU'dan mı, yoksa SATA girişlerini fana takıp fanın ışığını kapatınca daha az watt mı verdi bileşenlere bilemiyorum, disk yine bozuldu, yine format attım ve şu an o format attıgım halden yazıyorum. Sorun ya SATA kablolarını fan ışıklandırması için kullandığımız için, ya da PSU yetersiz olduğu için diye düşünüyorum. Ama sorun şu: Madem PSU bozuktu, neden format attıktan sonra 1 hafta dayandı hep ve son hafta bozuldu, veya BIOS'dayken hiç güç kesilmedi ve bozulmadı? Yazılımsal olabilir diyorum ama aklıma format atmama rağmen geçmemesi geliyor. Neyse XMP kapalı, RAM ve disk testi yaptım, FurMark ekran kartı testi de yaptım, işlemci testi de yaptım, PSU'yu software olarak test ettim sadece. Donanımım şunlar: | i5 14400F socket 1700 LGA 65.0W 4090MHz | MSI Pro B760M-P (MS-7E02) PCI Express 4.0 chipset Intel DDR5 | SK Hynix Patriot Memory 6600 series DDR5 32 GB 6600MHz XMP kapalı 4800MHz | Gigabyte Technology 16 GB VRAM RTX 5060 Ti GDDR7 128bit 180.0W | SSD 1TB Adata Legend 900 | PSU kasa ile birlikte ve kasa Gamepower Warcry topglass 650W PSU ile birlikte geliyor. Bir de sürekli dcom izin sorunları veriyor ha bir de bir kere de Black Mesa oynarken çökmüştü yani sadece masaüstünde olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun PSU kaynaklı değil ve disk kaynaklı da değil ikisini de denedim değiştirip.

İşlemci kaynaklı olabilir mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam kernel 41 dediğin film orda koptu, sizin PSU 650W ancak normal şartlarda 650W vermez, en fazla 500W civarında stabil olarak verir 500 den sonrasını stabil vermez. (Basit örnek Tofaşın ibresi 220KM gösterir ama 160 ı geçmez) PSU değişmeniz gerekecek, Watt taki bu dalgalanma ve yetersiz gelmeden kaynaklı diskte sürekli bozulma meydana geliyor, sürekli format atıyorsunuz, yavaş yavaş PC niz ölüyor. En azından 750W PSU kullanmanız gerekiyor.

(PSU değiştiğinizi sonradan okudum), @claus söylediği testleri atın kontrol edelim.

Son düzenleme:
Onu biliyorum önceden de söylemiştiniz. Ben test sonuçlarını istedim sizden. Genel olarak görmek istiyorum. Ayrıca yeni dosyaları göndermedin hala.

PSU testlerini mi istiyorsunuz eğer o ise onun test sonuçlarının nasıl atılacağını söylerseniz yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…