i5-14400F sistemde RTX 4060 yerine ne alınabilir?

Sqarex

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimi bu yılın başında satın almıştım ancak birkaç oyunu oynayamadığım için ekran kartımı değiştirmek istiyorum. RTX 5070 düşünüyorum ancak sistemimle uyuşur mu bilemiyorum hatta kasaya sığar mı hiç bilemiyorum herhangi bir önerisi olan yazabilir mi? Şu anlık olan soğutucu arada işlemciye ısınma sorunu çıkartıyor onun için de sıvı soğutma alacağım yakında.
  • Intel Core i5 14400F 2.5GHz
  • ASUS Prime H610M-K D4 ARGB 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
  • 2 adet Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM.
  • ASUS GeForce RTX 4060 Dual OC V2 Edition 8 GB GDDR6 DLSS 3 128 bit.
  • Power Boost PB-T001BB 750W 80+ Bronze siyah mesh panel RGB ATX mid Tower kasa.
  • Evercool CS-02 Rainbow 12cm Intel/Amd uyumlu hava soğutmalı CPU fani işlemci soğutucu.
  • MLD M500 Ultra 1TB NVMe 2280 GEN4x4 M.2 SSD (7000 MB okuma / 4700 MB yazma)

Uyum gösterir. Neden göstermesin? Sorun ne kadar darboğaz yapacağıdır. Ki, fazla olacağını düşünmüyorum yüksek ayarlarda..

İşlemcinin ısınma sorunu içinse,

öneriyorum. Kullanıyorum ve çok memnunum..

İkinci bir tavsiyem ise, ram miktarını 32 GB 'a çıkarmandır. Aradaki farkı göreceksin.

Sistemimi bu yılın başında satın almıştım ancak birkaç oyunu oynayamadığım için ekran kartımı değiştirmek istiyorum. RTX 5070 düşünüyorum ancak sistemimle uyuşur mu bilemiyorum hatta kasaya sığar mı hiç bilemiyorum herhangi bir önerisi olan yazabilir mi? Şu anlık olan soğutucu arada işlemciye ısınma sorunu çıkartıyor onun için de sıvı soğutma alacağım yakında.
  • Intel Core i5 14400F 2.5GHz
  • ASUS Prime H610M-K D4 ARGB 3200MHz DDR4 soket 1700 M.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
  • 2 adet Corsair 16 GB (2x8GB) Vengeance LPX siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual kit RAM.
  • ASUS GeForce RTX 4060 Dual OC V2 Edition 8 GB GDDR6 DLSS 3 128 bit.
  • Power Boost PB-T001bb 750W 80+ Bronze siyah mesh panel RGB ATX mid Tower kasa.
  • Evercool CS-02 Rainbow 12cm Intel/Amd uyumlu hava soğutmalı CPU fani işlemci soğutucu.
  • MLD M500 Ultra 1TB NVMe 2280 GEN4x4 M.2 SSD (7000 MB okuma / 4700 MB yazma)

Hocam ben i5 14400F ile 4060 Ti kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun görmedim darboğazda yaşamadım sadece 16 GB RAM yetersiz geliyor bana da o kadar.

Uyum gösterir. Neden göstermesin? Sorun ne kadar darboğaz yapacağıdır. Ki, fazla olacağını düşünmüyorum yüksek ayarlarda.

İşlemcinin ısınma sorunu içinse,

Öneriyorum. Kullanıyorum ve çok memnunum.

İkinci bir tavsiyem ise, RAM miktarını 32 GB'a çıkarmandır. Aradaki farkı göreceksin.

Genelde FPS tarzı oyunlar oynuyorum ne kadar darboğaz yapar ne olur bilmiyorum. İşlemci için çoğu kişi sıvı soğutucu ile çözüm bulmuş ancak pahalı diye attığınızı da düşünebilirim. RAM miktarım 32 GB. 2 adet 16 GB RAM takılı.

Hocam ben i5 14400F ile 4060 Ti kullanıyorum şimdiye kadar bir sorun görmedim darboğazda yaşamadım sadece 16 GB RAM yetersiz geliyor bana da o kadar.

Bütçeniz varsa RAM'iniz ile uyumlu bir tane daha 16 GB RAM almanı aşırı tavsiye ederim farkı belli ediyor.

Genelde FPS tarzı oyunlar oynuyorum ne kadar darboğaz yapar ne olur bilmiyorum. İşlemci için çoğu kişi sıvı soğutucu ile çözüm bulmuş ancak pahalı diye attığınızı da düşünebilirim. RAM miktarım 32 GB. 2 adet 16 GB RAM takılı.

Bütçeniz varsa RAM'iniz ile uyumlu bir tane daha 16 GB RAM almanı aşırı tavsiye ederim farkı belli ediyor.

Onu düşünüyorum vallahi ama malum RAM fiyatları biraz pahalılandı uygun bir zamanda ilk yapacağım şey o olacak herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı