MSI Pro H610M e DDR5(MS-7D48) anakart ve i514400F işlemci ile tek kanal 6000MHz XMP ve EXPO desteği olan RAM kullanıyorum. Parçalar 2 aylık. Stabil 4800MHz çalısıyor şu anda. Üzerine çıkamıyorum. XMP veya EXPO açılmıyor. Pch limit 4800 diyor anlamış değilim. Üç sorum olacak:
B760 veya Z serisi bir anakarta geçsem sorun çözülecek mi?
Elimdeki kasayı satıp direkt olarak 7500F B650 ikili olan sisteme mi geçsem?
Şu an için bir aynı RAM'den bir tane daha alıp çift kanal olsa XMP çalışır mı? Not: Sistemi alıp flash bellekten temiz 11 Pro kurduktan sonra ilk iş BIOS'u son sürüme güncellemek oldu. Ardından ekran kartı driverını ve sonrasında da Windows 11 güncelleştirmeleri yaptım. Yani Realtek SATA chipset gibi anakart sitesinde yazan bu tarz driverları güncellemedim. Bunlar da güncellenmeli mi?
B760 veya Z serisi bir anakarta geçsem sorun çözülecek mi?
Elimdeki kasayı satıp direkt olarak 7500F B650 ikili olan sisteme mi geçsem?
Şu an için bir aynı RAM'den bir tane daha alıp çift kanal olsa XMP çalışır mı? Not: Sistemi alıp flash bellekten temiz 11 Pro kurduktan sonra ilk iş BIOS'u son sürüme güncellemek oldu. Ardından ekran kartı driverını ve sonrasında da Windows 11 güncelleştirmeleri yaptım. Yani Realtek SATA chipset gibi anakart sitesinde yazan bu tarz driverları güncellemedim. Bunlar da güncellenmeli mi?