i5 14440F Arc B580 vs R5 7500F RX7700 XT

ManBearPig

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.

Başlıkta da yazdığım gibi yukarıdaki özelliklere sahip iki sistem arasında kaldım.

Bana 2K oyun oynatanabilecek ve bundan belki de 3-4 yıl sonra istersem yükseltebileceğim bir sistem arıyorum. PC'den Rainbow 6 Siege, CoD, World of Tanks ve strateji oyunları oynamayı seviyorum. Halihazırda PS5 sahibiyim ve tek kişilik hikayeli oyunları PS5'ten oynuyorum. Biraz yüksek özellikli PC istememin sebebi almışken iyisini almış olma dürtüsü ve belki ileride PC'ye özel ilgimi çekebilecek bir oyun olursa sıkıntısız oynayabilmek. Ayrıca B580 ile ilgili de çekincelerimin olması.

Ancak aklıma şöyle bir soru da takılıyor; benim tarzımdaki biri için yaklaşık 33 bin TL linkteki gibi bir sisteme vermeye gerek var mı? Onun yerine 25 bin civarına Arc B580'li bir sistem daha mı mantıklı olur? Intel işlemcili anakartlar yükseltme almayacak diye maalesef böyle bir ikileme düştüm. Bu sebeple sizlerin değerli fikirlerini merak ediyorum. Şunu da belirtmek isterim ki B580'li sistem bütçe açısından benim için daha mantıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maksimum bütçen nedir? Bende üstteki sistem açılmıyor ama sistemde 7700XT olduğu gözüküyor. Tabii ki de 7700XT.
Evet 7700XT sistem daha iyi ancak sizce benim için gereksiz mi olur? Maksimum bütçem 30-33 bin civarı ancak gereksiz yere harcamış olmak da istemem.

Evet 7700XT sistem daha iyi ancak sizce benim için gereksiz mi olur? Maksimum bütçem 30-33 bin civarı ancak gereksiz yere harcamış olmak da istemem.

Gereksiz bir harcama olmaz.

Eğer 2K çözünürlükte oynatabilecek bir sistem istiyorsan tabii ki 7700XT olan sistemi seçmen mantıklı olur. Fakat elinde 2K monitör olup olmaması da çok önemli. Eğer monitörün yoksa yükseltmelerle beraber (eğer evi kasayla ısıtmak istemiyorsan amd işlemciye kesinlikle kule tipi soğutucu şart) 35 bine kasa alacaksın, üstüne en az 5 bin lira koyup 2K monitör alacaksın. Fiyat farkı aslında 25 bine 33 bin değil 25 bine 40 bin oluyor böylece. Ben de 5 gün önce arada kalmıştım ve 2K monitörüm olmadığı için 40 bin liraya bütçem çıkmadığından dolayı senin attığın B580 sistemde özelleştirmeler yaparak (Gigabyte B760M D3HP anakart/1tb Gen4 ssd/1 tık üstü kule tipi soğutma) aldım. i5 14400F'e fazla gerek yok çünkü asla CPU'nun 100%'ünü kullanamıyorum B580 ile. Genelde CPU usage 60%-70% oluyor ve CPU 60 dereceden yukarı asla çıkmıyor bile. Eğer ileride yükseltmek istiyorsan (benim düşündüğüm gibi) yükseltmeni rahat yapabilmek için i5 14400F ile birlikte alabilirsin.

Yorumunuz için teşekkürler.

Bende monitör yok onu ayrıca alacağım. Bütçeyi sadece kasa için o kadar belirledim. Ben şimdiye kadar hep laptoptan vs ps’den oyun oynadım. Evde 65 inç 144 hz TV var onu kullanıyorum ps5 için. Açıkçası masaüstüden sıcaklık ve fps derdi olmadan oyun oynamak istiyorum. Laptopum da zaten çok eski artık. Sanırım rx7700 xt’li bir sistem alıp belki 3-5 yıl sonra dhaa güncel kalabilmek için yükseltebilirim. Hayatımda hiç pc toplamadım anakartlardan da anlamam pek ancak okuduğum/ araştırdığım kadarıyla amd işlemciler de daha mantıklı oluyor. Önceleri NVIDIA ekran kartı alma konusunda çok muhafazakardım (DLSS 3 ve sorunsuz iyi bir marka olmasından ötürü) ancak gördüğün kadarıyla radeon kartlar da F/P açısından oldukça mantıklı ve sorunsuz kartlar.

Ancak size sormak istediğim bir şey var. Anakart seçimim nasıl olmalı? Anakart yükseltmesi yaptığınızı belirtmişsiniz. Belli olmazsa olmazlar nelerdir acaba sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…