I5 14600K vs R7 7800x3D

Aliyuksell

Megapat
Daha fazla  
Bu sene i5 14600K aldım. Güçlü bir işlemci ama alma sebebim Intel’in stabil çalışmasıyla ilgili ön yargım; yoksa AMD tarafında da çok güçlü işlemciler var.

Şimdi sorum şu: Oyunlarda 3D performans açısından AMD önde olsa da Intel seçmiş olmam mantıklı mı? Gerçekten AMD’ye göre daha stabil mi?

Bu sene i5 14600K aldım. Güçlü bir işlemci ama alma sebebim Intel’in stabil çalışmasıyla ilgili ön yargım; yoksa AMD tarafında da çok güçlü işlemciler var.

Şimdi sorum şu: Oyunlarda 3D performans açısından AMD önde olsa da Intel seçmiş olmam mantıklı mı? Gerçekten AMD’ye göre daha stabil mi?

Tek amacınız oyun ise R7 büyük fark atar ama renderdir yazılımdır tarzı şeylerle çoğunluklu uğraşacaksanız doğru seçim denebilir fiyat farkı az ise.

Kararlılık ve stabilite işi abartıldığı kadar değil hocam denk seviyelerde hem Ryzen hem de Intel Core serisini kullandım ikisinde de herhangi bir stabilite sorunu çökme kapanma vesaire yaşamadım (ikisinin de sınırlarını %100e kadar zorlayarak kullandım) bence oyun için X3D teknolojisini tercih etmeniz daha doğru olurdu ancak Intel Core'un çekirdek ve Threads açısından daha yüksek olması multitasking, render vs. gibi çekirdek ve iş gücü isteyen konumlarda daha üstün performans sergiler.

7800X3D'nin intel rakibi bile yok, hepsini tokatlıyor (oyun konusunda). 14600K 9700X rakibi bir işlemci. Eğer çok fazla online oyun oynamıyorsanız 14600K da üzmez. Stabilite konusuna gelecek olursak ikiside stabil benim gözümde.

7800x3D'nin Intel rakibi bile yok, hepsini tokatlıyor (oyun konusunda). 14600k 9700X rakibi bir işlemci. Eğer çok fazla Online oyun oynamıyorsanız 14600k da üzmez. Stabilite konusuna gelecek olursak ikisi de stabil benim gözümde.

Pişman değilim Intel aldığıma ama aklımın bir köşesinde X3D mevzusu kaldı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı