i5-14600KF için işlem yapılması gerekir mi?

mapoyraz

Kilopat
Öncelikle herkese merhaba, bir konuda bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Mart ayında satın aldığım sistemde 240mm soğutucu ile kullandığım ve problem yaşamadığım ama yaşamaktan korktuğum i5- 14600KF CPU için endişelendim. Çünkü son zamanlarda sıkça gündeme gelen Intel 13. ve 14. nesil CPU'larda voltaj problemi ile ilgili yapılması gereken şeyler olduğunu okuyorum sürekli. Ben sistemi aldığımdan beri herhangi bir BIOS Update ya da farklı bir işlem yapmadım. Sorun yaşamamak için ne yapmam lazım? İlla yapmak zorunda mıyım? Yani bu mesele şans işi mi? Yaparsam ne olur? Cevaplarınız çok değerli, herkese vakit ayırdığı için teşekkür ederim.

İ5'lerde bir sıkıntı yok gibi. i7-i9 tarafı sıkıntılı. Ama her halükarda bios güncel tutmak en mantıklısı

Herkesi paronayak ettiler ya. 240mm lik soğutucunun soğuttuğu işlemci için birşey yapmaya gerek yok.

Asıl sorun i7-i9 larda zaten. Isı değerlerinde bir anormallik yoksa müdahale etme bence.

Teşekkür ederim cevaplar için.

Herkesi paronayak ettiler ya. 240mmlik soğutucunun soğuttuğu işlemci için bir şey yapmaya gerek yok.

Asıl sorun I7-I9'larda zaten. Isı değerlerinde bir anormallik yoksa müdahale etme bence.

Anlık olarak CPU'nun 5.3ü görmesi normal mi peki sadece Chrome vs çalışırken? Vallahi şimdiye kadar oyunlarda ne çökme yaşadım ne performans kaybı. Biraz korktum sadece yalan yok.

i5'lerde bir sıkıntı yok gibi. i7-I9 tarafı sıkıntılı. Ama her halükarda BIOS güncel tutmak en mantıklısı

BIOS Update yaptım şimdi.

Fixlenmiş microcode içeren BIOS çıkana kadar UV yapmanız yararınıza olacaktır ya da Intel Turbo Boost özellğini düzeltme gelene kadar kapalı tutun.

Under volt pek yapabileceğim bir şey değil ayarını tutturamam diye korkuyorum ama BIOS Update yapınca Intel defaultu seçince uyarı verdi otomatik ayarlanacak diye. Ben yine de Rapid RAM'i açtım XMP kendi verdiğini seçtim, çünkü tekrar 4000MHz'e düşmüştü RAM şimdi 6000MHz çıktı. Herhalde bunlarla RAM'in alakası yoktur diye düşünüyorum?

Ramlerin bununla bir lakası yok. XMP'yi tekrar olması gereken yere çekip devam edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…