i5 14600KF ile hangi anakart kullanılmalıdır?

Lexaaa

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, şu an mevcut DDR4 MSI B760M G anakartım var. i5-14600KF işlemciye yükselteceğim ama çok uyguna DDR5 MSI H610M-E anakart ve RAM buldum. DDR5'e geçmek istiyorum. H610M giriş seviyesi bir anakart, bu işlemci ile kullanabilir miyim? i5-14600KF işlemci için hangi anakartı kullanmalıyım? Kafam çok karıştı.

Selamlar tam adamına denk geldin. Yakın zamanda 14400f ile Asus Prime H610M-R topladım. E ile R model arasındaki fark çok az. İkiside gayet iyi anakartlar ancak KF işlemci adından da anlaşılacağı üzere overclock kilidi açık ama senin anakartın giriş seviyesi olduğu için lga1700 soketlerde H serilerine overclock kapalı. OC yapamıyorsun. Tavsiyem yine B serisi ya da Z serisi al , avantajları oldukça fazla. Bir tavsiye daha vermek isterim ancak bütçeniz sabit mi , yoksa biraz esneme payımız var mı. Eğer sabit bütçe varsa işlemciyi 14600kf değilde 14400f yapmanızı ve anakartı da B değil de Z almanızı çok tavsiye ederim. Çok daha rahat ve çok daha donanımlı olması sayesinde hem oyun hem iş.

Kanka zaten b serisi elimde var kullanıyorum DDR4 olduğu için drr5 geçmek fark eder mi yani yoksa kullanığım anakart i5 14600KF işlemci alıp kullanmaya devam mı etmeliyim.

Kanka zaten b serisi elimde var kullanıyorum DDR4 olduğu için drr5 geçmek fark eder mi yani yoksa kullanığım anakart i5 14600KF işlemci alıp kullanmaya devam mı etmeliyim.
Ddr5 geçmek tabii ki fark eder hocam, eğer bütçeniz varsa Z serisi ddr5 alın, yada B760 ddr5 alın

Hocam gayet güzel anakart bu attığınız ama aynı fiyata ASUS Prime Z790 var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…