Çözüldü i5 14600KF - RTX 4070 sistemde XMP açılınca bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Laurâs

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 ay önce aldığımın bilgisayar BIOS'ta XMP açınca bilgisayar açılmıyor ve XMP kapalı iken bilgisayar donuyor hiçbir şey yapamıyorum. Manuel olarak 6000MHz kullanabiliyorum faksta bilgisayar yine ara ara donuyor. Bilgisayarı gücünü kesmek zorunda kalıyorum. Anakartımın QVL listesine baktığım zamanda RAM listede gözüküyor. Sistem özellikleri aşağıda belirttim yardımcı oluşanız sevinirim.

Not: BIOS günceldir ve BIOS'u da sıfırladım.

Sistem özellikleri;
  • Intel Core i5 14600KF.
  • MSI B760M Gaming Plus Wi-Fi 6800MHz(OC) RGB.
  • MSI GeForce RTX 4070 Gaming X Slim 12g.
  • Corsair 32 GB (2x16) Vengeance RGB EXPO 6000MHz CL36 DDR5.
  • Kingston 1TB KC3000 NVMe okuma 7000 MB-yazma 6000 MB M.2
  • DeepCool CC560 V2 700W 80+ tempered glass USB 3.0 ATX mid Tower kasa.
  • DeepCool LE520 RGB 240 mm sıvı soğutucu.
QVL listesi;

Çözüm
Ramlerinizi 1 ve 3 slota ya da 2 ve 4. slota takmayı deneyin, zaten öyleyse ramlerinizin yerini değiştirin. XMP Profile 1'i seçin.
Ramlerinizi 1 ve 3 slota ya da 2 ve 4. slota takmayı deneyin, zaten öyleyse ramlerinizin yerini değiştirin. XMP Profile 1'i seçin.

Çözüm
İşten çıkınca deneyeceğim yanlış hatırlımıyorsam 2 ve 4. Slota takılıydı yanıtın için teşekkür ederim.

Hocam çok teşekkür ediyorum sorunum çözüldü.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…