i5 14600KF sistem toplama

Vintez

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, yakın zamanda bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve bu konu hakkında yardım almak için bu konuyu oluşturdum.

Şu ana kadar belirlediğim bütün parçaları aşağıya yazıyorum darboğaz, donma, kasaya sığmama, mavi ekran hatası, yüksek sıcaklık sorunu, airflow sorunu vs varsa bilgilendirmeniz çok makbule geçer. Şimdiden teşekkürler.
PC parçaları;

• Intel Core i5 14600KF 3.5GHz 24MB-->işlemci
  • Cooler Master Masterliquid ıon LCD ARGB 360mm-->işlemci soğutucu.
  • Gigabyte Z790D 7600MHz(OC)-->anakart
  • Gigabyte RTX 4070 Ti Windforce OC 12 GB-->ekran kartı.
  • MSI MAG A650 650W -->power Supply.
  • Corsair Vengeance 16 GB(2x8)5800MHz-->ram
  • Kingston NV2 SNU2S/1000G 1TB-->ssd
  • NZXT H9 Flow ATX mid Tower case-->kasa

(İlk kez PC topluyorum yanlışım varsa kusuruma bakmayın)
(İlk kez konu açıyorum yanlışım varsa kusura bakmayın)

bütçem 1700-2000 dolar civarında TL olarak yaklaşık 60-70k bir bütçem var
Toplam 69.250 TL.
İki farklı siteden toplama seçtim birde.

Kasa;
Psu;
Anakart;
İşlemci;
Ram;
Ssd;
Soğutucu;
Ekran kartı;
Toplam 70K yaklaşık. Güzeldir, illa intel istemiyoraan bunu al.

eline emeğine sağlık hocam ama amd hakkında hiç araştırma yapmadıgım için oyunlarda nasıl bir performans gösteriyor bilmiyorum bilgisayarı oyun amacı ile topluyorum biraz araştırsam iyi olur sanırsam. Tekrardan teşekkürler

eline emeğine saglık kral ama amd hakkında çok bir bilgim yok oyunlarda gösterdiği performansı hiç araştırmadım genellikle intel odaklı bir çalışmam oldu amdyi de biraz araştırsam iyi olur. Yardımın için teşekkürler

Amd iyidir hocam, heleki oyun için inteli hayli hayli solluyor. Sistem olarak benim attığım arkadaşınkinden bir tık daha iyi işlemcisi iyi çünkü, @bluerr hocam parça kalitesine odaklanmış.

En iyi oyun işlemcisi Ryzen 7 7800x3D şu an. 7500F alırsanız R7 9800x3D vs takabileceksiniz. AMD 2027'ye kadar destek sözü verdi. Intel ise yeni çıkan arrow Lake işlemcilere 2025'e kadar destek sözü verdi. Yani seneye son bir defa daha işlemci çıkartacak sonra da soket değişimi. AMD şu an hem uzun ömürlü hem de daha iyi performans veriyor. Intel'in 13 ve 14.nesilde bozuk işlemci satıp suçu anakart üreticilerine attığınıda unutmayın. AMD için ekstra performans güncellemesi gelecek ileride.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…