i5 14600KF ve BIOSTAR H610MH sistem uyumlu mudur?

Ege220

Zeptopat
Daha fazla  
i5 12400F islemcim vardi, bu yaz BIOS Update yaptim zaten sanirsam daha ustune BIOS Update cikmadi, dun ise i5 14600KF aldim BIOSTAR H610MH anakartima taktim termal macununu surup sogutma olarak da Cooler Master ML 240l V2 kullanıyorum ama islemci bosta 65-70 derece %25-%30 kullanimi gectigi gibi de 100 derecede sabit kalıyor, ne dusuyor ne de artiyor. 100 derece sabit bilgisayarciya goturdugumuzde Z serisi bir anakart almaniz gerekiyor dedi. Ben bu islemciyi overclock yapmadan bu anakartta calistiramaz miyim?

Bilgisayarcı tatava yapmış. Anakartla ısınızın bir alakası yok. Anakartınız işlemciyi destekliyor. Tek sorun bu soğutucu 100W ve üzerini zor kaldırıyorken elinizdeki işlemci 180W'a kadar güç tüketimi yapıyor. Ya daha iyi bir soğutucu almanız gerekiyor ya da işlemcinin güç tüketimini sınırlamanız gerekiyor.

Bilgisayarcı harbi boş konuşmuş. Ufak da olsa haklılık payı var aslında, 14600KF gibi güçlü bir işlemciyi en en giriş seviyesi anakartla kullanmak çok mantıksız. Ama ısı sorununun anakartla alakası yok elbette. Sıvı soğutucunuz da o kadar kötü bir model değil hatta Cooler Master yani gayet de köklü ve iyi bir marka. Montaj esnasında hata olmuş olabilir mi veya macun düzgün sürülmemiş olabilir mi? Bi de kaliteli bir termal macun kullanmaya özen gösterin, eğer bu boş bilgiyi size veren bilgisayarcı macunu sürdüyse kalitesiz bir macun da kullanmış olabilir.

Sıvı soğutucu kötü değil de bu tip Intel'den müşterilerime topladığım sistemlerin hepsinde yüksek güç tüketiminden kaynaklı yaşanıyor maalesef (AMD'lerde pek sorun göremedim. Bayağı stabil sıcaklık değerlerini koruyor. Boşta 38 derece çalışan Ryzen 9 7900X bile gördüm.). Intel sistem topladığım müşterilerime sıvı metal macun kullanımı uygulamama rağmen 360'lık sıvı soğutucular bile zar zor 90 derecelerde duruyor. Ne hikmetse bazı hava soğutmalar bile daha iyi soğutuyor sıvı soğutuculardan. Konu sahibi arkadaş sıvı metal macuna geçiş yaparsa bir miktar daha iyileştirme olacağını düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…