i5 2. nesil Casper laptopun fan sesi SSD takılırsa gider mi?

Sir.Zero

Hectopat
Daha fazla  
i5 2. nesil işlemcili Casper laptop var. 2012 üretimi. SSD takarsam program hızlı çalışır mı? Fan sesi gider mi?

Hayır. Program hızlı açılır hızlı çalışmaz.

Bilgisayar hızlanır ancak fan sesi gitmez. Fan sesini gidermek için içini temizleyip, termal macun yenilemenizi öneririm.

1 yıl önce yenilemiştim o zaman fan sesi geliyordu. Neyse yenilerim.
Örneğin SSD'de kurulu programla hard diskte olan çizgi romanı çalıştırırsam hızı değişir mi?

1 yıl önce yenilemiştim o zaman fan sesi geliyordu. Neyse yenilerim.
Örneğin SSD'de kurulu programla hard diskte olan çizgi romanı çalıştırırsam hızı değişir mi?
Programı ilk açtığınız sürenin kısalması dışında bir fark olmaz.

Cevaplarınız için teşekkürler

Cevaplarınız için teşekkürler
Merak ettigim icin soruyorum. Ben Conan, Dylan Dog ve Martin Mystere gibi cizgi romanlari cbr ve cbz formatli olarak STDUViewer ile goruntuluyorum. Genelde eski notebook ile yapiyorum. Core Duo T2500 islemci ve 2 GB RAM var bu makinede. Hic oyle fanin calistigini gormedim bunlari okurken Sistemde baska bir sorun olmasin.

Fan sesi işlemci ısındığı için olur. SSD etkilemez fakat yeni bir bilgisayar almak gibi bir planınız yoksa SSD takviyesi bilgisayarı rahatlatır.

Direkt cbz dosyasını açtığımda (cdisplayex) hafif yüklenmede fan sesi çıkıyor sonra ses gidiyor.
Ama Chrome'dan okurken ses hiç gitmiyor. Termal macunu yenilemeyi düşünüyorum.
Çalıştırması gereken çok basit programları çalıştıramıyor. İşlemcisinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Laptop aşırı eski olduğundan C. Tesi pazarından çöp laptoplara bakmayı düşünüyorum.
Elimde bir tane kasa var. Fanı çok ses çıkartıyor Molex bağlantılı, 3 pinli fan taksam ses azalır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…