i5 2300 bilgisayarı kastırır mı?

MeReKGs67

Megapat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Bilgisayarım yaklaşık 11 senelik maalesef. i5 2300 işlemci var, 8 GB RAM, AMD Radeon HD 6510 ekran kartı bir de HDD var 500GB'lık. PC'de Advanced System Care yüklü en basitinden şöyle örnek vereyim; LoL'de mesela maç buluyor kabul ediyorum o sırada Blitz(diğerlerinde de aynısı oluyor) açılıyor şampiyon seçme ekranı falan derken hepsi bir anda açıldığı için bayağı bir FPS düşmesi yaşanıyor. O sırada System Care'den CPU %100 olduğunu görüyorum ne kadar doğru bilmiyorum. Yani mesela aynı anda hem LoL'de şampiyon seçiminde hem Brave'de YouTube'ta falan rahat rahat takılamıyorum. Kısaca benim ne yapmam lazım bu durumu düzeltmem için HDD'den SATA SSD'ye geçsem bu durum çözülür mü? Yoksa işlemcinin de değişmesi şart mı?

Hocam bilgisayarınızın sistem özellikleri daha LoL'ü doğru düzgün karşılamıyorken Blitz gibi uygulamalar yüklemeniz saçma değil mi? Şahsi fikrim bilgisayarınızı 2. el satıp üzerine biraz para ekleyerek APU bir sistem toplamanızdır.

Yorumunuz için teşekkürler lakin maddi bütçem çok az var 2. elden de ne kadarı satılabilir ki bu eski püskü bilgisayar ben de biliyorum yeni sistem toplamayı ama durum bu şekilde. Benim merak ettiğim sistemi değiştirmeden neler yapabileceğim.
Ayrıca şimdi baktım LoL'de minimum olarak Intel: Core i3-530 önerilen olarak Intel: Core i5-3300'ü göstermiş yani benim işlemcimle 1 nesil fark var sadece o kadar büyük bir fark olduğunu sanmıyorum. Ekran kartına hiç değinmiyorum zaten o oyun içiyle ilgili benim sorunum LoL istemcisindeki kasma arkada tarayıcıda rahat dolaşamama gibi gibi.

Disk 100 gösteriyorsa SSD'ye geçin, lakin CPU ise yapacak pek bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…