i5-2300 PC Upgrade tavsiye

Taake

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Selamlar,
Yıllardır kullandığım sistemimi yenilemek istiyorum öncelikle mevcut bileşenler şunlar;

• Kasa : Cooler Master HAF X 942 Case (yenilendi)
  • Anakart : Gigabyte PH67A UD3-B3
  • İşlemci : Intel Core i5-2300 2.8 GHz (4 CPU's) 3.0GHz
  • GPU : ASUS NVIDIA GeForce GTX 460
  • RAM : Kingston Hyperx 8gb (2x4gb) 1600mhz ddr3
  • PSU : High Power 650w 80+
  • HDD : WD 1TB+Sandisk 256Gb SSD

Anakart, işlemci, ekran kartı ve RAM i yenilemek istiyorum. Kafamda olan sistem şu ;

Sormak istediklerim;
[TBODY] [/TBODY]
1- Yeni duyurulan Z97 chipsetli anakartları beklememe gerek var mı? (ASUS tahminen 1 ay içinde piyasada olur dedi)

2- Benim düşündüklerim dışında tavsiye edebileceğiniz farklı bir ürün var mı ?

Teşekkürler.
[TBODY] [/TBODY]

Son düzenleme:
RAM değiştir. İstersen Z97 anakartları ve GTX 800 serisi ekran kartlarını bekle. Sistem genel olarak iyi.

Z97 beklemeye değer mi?
Fiyatı ucuzlamadan asla alınmaz. Fahiş fiyattan piyasaya gireceğini biliyorum. Ayriyetten broadwell işlemcilerinde fiyatları aşırı pahalı olacak. Aynı düşüncem GTX800 serisi içinde geçerli.

Hiç beklemeyin çünkü değmez.

Z97 ve Broadwell islemciler bi girsin artik stoklara. i7 istiyorum ben, daha ucuz olmasini istiyorum.

O kadar para harcayıp yeniden sistem alman bence gereksiz. Bütün parayı akran kartına yatırsan 2 sene daha rahat edersin.

Not: Bide bizim sisteme bak .

Bu sistemi Z97 chipsetli bir anakart ve 780Ti bir ekran kartı ile yenilemek istiyorum. i7 4770k yerine Broadwell işlemcileri beklemeyi düşünüyorum.
Sormak istediğim i5-2300 işlemci yeni sistemde sorun çıkarır mı? @Recep Baltaş

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…