i5 2300 Sisteme upgrade yapmak mantıklı mı?

ASRock H61M_VS.
i5 2300.
Patriot DDR3 1333MHz 4 GB+2 GB.
INNO3D GT 430 2 GB.
Bu sisteme upgrade yapmak mantıklı mı? Yakın zamanda upgrade yapmayı düşünüyorum fakat DDR3 diye yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyorum. DDR3 ile DDR4 arasında çok fark var mı?

Önemli olan DDR3 veya DDR4 değil. Anakart ve anakarta takacağınız parçalar, bütçenizi belirtebilir misiniz?
Edit: Bütçeniz iyiyse upgrade yapmanız mantıksız olacaktır.

MHz farkı var RAM'ler daha hızlı DDR4'de. Upgrade yapabilirsin ekran kartını yükseltirsen o sistem gayet iyi olur.

Ekran kartı ve RAM yükseltmesi yapılabilir. Eğer bütçeniz var ise kompe sistem değiştirin tabii. Fakat eğer bütçe yok ve bu sistemle oyun oynanmak isteniyorsa neden olmasın? RX 460 - GTX 1050 - GTX 950 / 960 yükseltmeleri + o 2 GB RAM'i çıkartıp 4 GB RAM daha eklenebilir. 2 GB niye çıkartılıyor diye soracak olursanız 10GB RAM biraz dengesiz olabilir.

Eğer bu yükseltmeleri yaparsanız önceki konularınızda sorduğunuz gibi Witcher 3 ve Watch Dogs 2'yi rahatlıkla oynarsınız.

Bir de anakartınız sadece DDR3 RAM destekliyor. Eğer DDR4 RAM kullanmak istiyorsanız anakart + işlemci + RAM değiştirmeniz gerekecek.

Elinizdeki sistemi satıp en az bir 4500TL verip yeni nesil oyunları oynatacak bir sistem almanız bence daha iyi.

Bu sisteme bütçe yüksekse upgrade yapmak mantıksız olur.

Belirli bir bütçem yok. Pandemi sürecinde şuan upgrade yapamam iş miş yok çalışamıyoruz. Fakat PC den beklentim o kadar yüksek değil. Çoğunlukla eski oyunları oynuyorum. Fakat upgrade edersem ekran kartını GTX 980Tİ RAM i 10GB falan yaparım. Demek istediğim tam olarak şu DDR3 RAM bu parçaların yanında çok mu yavaş kalır ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…