i5-2310 ve GT 1030 sisteme 250 Watt PSU yeter mi?

Baromaro

Hectopat
Yakın zamanda bilgisayarıma yeni işlemci ve ekran kartı alacağım ama güç kaynağımın yeni alacağım ekran kartını besleyip beslemeyeceğine pek emin değilim.
Şu an kullanmakta olduğum sistem şu;
  • Intel Core i5-2310 2.90 GHz
  • PNY GT 1030 2 GB GDDR5 Ekran kartı
  • 8+4 Kingston DDR3 1333 MHz RAM
  • Foxconn H61MXL-K Anakart
Yaptığım testlerde (Ne kadar doğru sonuçlar elde ettiğim tartışılır) işlemcim yük altında 50W güç tüketiyor, ekran kartım ise 30W. Diğer parçaların ne kadar enerji çektiğini hesaplayamadım lakin bu ikisi kadar fazla güç tükettiklerini zannetmiyorum.

Şimdi alacak olduğum işlemci ve ekran kartı şunlar;
Eğer bunları sistemime takarsam görselde görmüş olacağınız Güç kaynağı bu parçaları besler mi?

20220202_170739.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Yakın zamanda bilgisayarıma yeni işlemci ve ekran kartı alacağım ama güç kaynağımın yeni alacağım ekran kartını besleyip beslemeyeceğine pek emin değilim.
Şu an kullanmakta olduğum sistem şu;
  • Intel Core i5-2310 2.90 GHz.
  • PNY GT 1030 2 GB GDDR5 ekran kartı.
  • 8+4 Kingston DDR3 1333 MHz RAM.
  • Foxconn H61MXL-K anakart.
Yaptığım testlerde (ne kadar doğru sonuçlar elde ettiğim tartışılır) işlemcim yük altında 50W güç tüketiyor, ekran kartım ise 30W. Diğer parçaların ne kadar enerji çektiğini hesaplayamadım lakin bu ikisi kadar fazla güç tükettiklerini zannetmiyorum.

Şimdi alacak olduğum işlemci ve ekran kartı şunlar;
Eğer bunları sistemime takarsam görselde görmüş olacağınız güç kaynağı bu parçaları besler mi?

Eki Görüntüle 1292534

Şu anki sisteminize ucu ucuna yetiyordur o PSU. Yeni sisteme kesinlikle en azından 400 watt bir PSU alın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı