i5 2400 GT 1030 FPS düşmesi sorunu

Kaynar

Decapat
Beyler dün emektar bilgisayarıma CS:GO oynayabilmek için GT 1030 2 GB OC fansız soğutmalı ekran kartı alıp taktım ilk girdim orta ayarlarda 180-200'lere kadar çıkıyordu efsane oynanıyordu. Sonra 10 dakika geçmedi oyun esnasında FPS düştü birden 60'da kaldı en yüksek 70-80 görüyorum artık 30'lara düştüğü oluyor.

Sistemim;

Anakart = Pegatron IPXSB-H61
İşlemci = Intel i5 2400 3.10
RAM = 6 GB
Ekran kartı = GeForce GT 1030 2 GB OC
Sistem türü = 64 bit
PSU = Cooler Master NWE Bronze 650W

Driverini da kurdum sorun ne anlamadım. Lütfen yardım edin.
Ekte sıcaklık değerlerini atıyorum.

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    130,6 KB · Görüntüleme: 77
Çözüm
Bu sıcaklık değeri ile bir sorun olmaması lazım aslında. Sistem epey eski ise termal macununu yenilemek gerekebilir düşük fps sorunuyla ugrasıyordum ben de işlemcinin termal macununu değiştirdim şu an eskiye göre çok çok iyi. Eğer çok ısınıyorsa işlemci termal macunu yenileyin.
Bu sıcaklık değeri ile bir sorun olmaması lazım aslında. Sistem epey eski ise termal macununu yenilemek gerekebilir düşük fps sorunuyla ugrasıyordum ben de işlemcinin termal macununu değiştirdim şu an eskiye göre çok çok iyi. Eğer çok ısınıyorsa işlemci termal macunu yenileyin.

Çözüm
Benim anlamadığım şey şu kardeşim taktım kartı driverini kurdum girdim cs go ya orta ayarlarda 180 200 gördüm birden ne olduysa düştü ve şu an aradan 24 saat geçti çıkmıyor. Hala 60 dolaylarında ve bazen daha da düştüğü oluyor. Ama dediğini dikkate alacağım
Arkadaşlar yardım edecek yok mu ya ?

Son düzenleme:
Bende aynı sorunu yaşıyorum. Asus GT 1030 2 gb oc ekran kartını 2. El olarak internetten satın aldım ayın 27'sinde elime ulaştı. Pc'ye format attım, güncel windows 7 ultimate 64 bit kurdum. Güncel driverlerı kurdum ama nafile. Pubg mobile gibi bir oyunda bile Fps 26'nın üzerine çıkmıyor nadiren çıkıyor oda 30 fps'lere. Eski ekran kartım Ati radeon 5450 hd 512 mb kartım ile pubg mobilede 35 45 arası fps alıyordum. Masaüstünde bile takılmalar yaşıyorum. Sistem bu şekilde. İntel i3 2120 3.30 ghz işlemci, 4 gbr ram, anakart ecs h61h2-m12 v1.0, psu 300 W. Bu sorun neyden kaynaklanıyor? 3 gündür uğraşıyorum. Kasayı bilgisayarcıya götürdüm yarın bakacak. Bence oda çözemeyecek. Lütfen ama lütfen yardım edin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı