i5 2400 için RX 570 mi, yoksa RX 580 mi?

Arkadaşlar darboğaz konusunda pek bi bilgim yokda, şimdi bu darboğaz denilen şey benim sorunum için ekran kartının işlemci kaynaklı tam güç kullanamamasımı? Eğer öyleyse sormak istediğim şu. Ben normalde bir oyunda 80 fps alacakken darboğazdan dolayı 65 fps mi alacağım. Ya da benim için en önemli soru. Droplara mı yol açıcak yoksa sadece fps düşüşüne mi?

Şöyle açıklayayım. Mesela bir oyunda işlemciniz maksimum 80 FPS verebiliyor. Şu anki ekran kartınız ise 60 FPS verebiliyor diyelim. Bir problem yok bu durumda. Siz güçlü bir kart aldınız diyelim. Yeni kartınız bu oyunda 150 FPS verebilecek kapasitede. Szi işlemciden dolayı 80 FPS te kalıcaksınız. İşte bu darbogazdır. Zararı yoktur sisteme. Ekran kartınızı tam veimle kullanamamanıza sebep olur sadece.

O zaman şimdilik rx 570 alayım bir kaç ay sonra dediginiz gibi daha iyi bir ıslemciye geçerim. Teşekkür ederim iyi günler.

Bu arada monitörüm vga çıkışlı sizce ne yapmalıyım? Yeni bir monitör alayım mı? Yoksa dönüştürücü kullanayim. Monitöre 700 tl ayırabilirim.

Mönitörünüz iyiyse dönüştürücüyle kullanabilirsiniz ekstradan para vermeye gerek kalmaz.

23 inçlik bir monitör experin 60 hz 1920 1080p bir monitör gerek duymuyorum aslında yenisine. Peki önerdiğiniz varmi hangi donusturucuyu alayim link atabilirmisiniz veya vga yi neye çevireni alayim ?
Arkadaşlar pardon vga değilmiş şimdi baktımda. DVI yaziyor yani uyumlu olur mu? Mavi bir kablo.

Son düzenleme:
Mavi kablo ise VGA dir. DVI girişi genelde beyaz olur. HDMI to VGA dönüşturucu kullanabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…