i5-2400 ısınma sorunu

Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Ögrenci
Arkadaşlar bilgisayarıma 3-4 gün önce ekran kartı aldım. Sıfır çeşitli oyunlar satın aldım ve bir test edeyim dedim. MSI Afterburner programından daha sonra GTA 5'de very high ve high ayarlarda X16, V-sync kapalıda 120 80 FPS'lerde oynadım. Uzunca bir sıcaklık değerlerine bakayım dedim bakmaz olaydım CPU 80-85 derece bazen 87 bile oluyor. Ekran kartı yeni olduğundan belkide 60 derece Max gördü. CPU soğutucusu yeni, macun yeni, kasa da hiç toz yok. Kapaklar açık zaten görüyorum içini. Ankara'da oturuyorum dışarısı 31 35 derece ev de 25 30 derecelerde normal oda sıcaklığı. Bir çözümü yok mu ya da normal mi bu sıcaklık? Fanlar tam oturmuş durumda her şey takılı driver falan var kasayı ortaladım sağdan soldan hava alıyor.

Sistem:

Intel i5 2400 3.4 GHz'de çalışıyor. Oyunda GTA 5 ve Apex'de 80-85 derece PUBG Lite'de 70 Max
GTX 1050 2 GB 60 bile zor çıkıyor genelde 45 50 yük altında
6G b RAM 4.500 5000 MB kullanıyor genelde yük altında arkada Spotify açıkken.
400W Power
Kasa dandirik bir şey, ne sirkülasyon var ne USB

Yardım edenlere tekrardan teşekkür ediyorum 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığınız soğutucu ve macun nedir? stok soğutucu ve ucuz macundan kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum. Intel soğutucuları çoğu işlemci için yetersiz kalıyor.
İnternette bulamadım ama biraz büyuk kule tipi degil demirler fanin etrafini kapliyor macunda icinden cikani surdum

size tavsiyem kasadan cikartip bilesenleri uzay sistem gibi denemeniz eger degerler normal seviyelere inerse ki inmesi lazim muhtemel sorun kasadan kaynaklidir yoksa sogutucunuzla ilgili olabilir.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı