i5-2400 işlemci 6 GHz'e ulaştı

SbHF6x

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar i5 2400 var elimde, yanlışlıkla 6 GHz yaptım. BIOS'a girdim ki OC desteklemiyor. H61 kullanıyorum, orada işlemci kısmında 31 yazıyordu, altta da 3.10 GHz yazıyordu. 32 yapabiliyordum Max, 32 yaptım. 3.20 yazmaya başladı ve aşağılarda Intel Turbo Boost vardı, açtım onu ve aynı kısım orada da vardı 31'den 32'ye çektim sonra bilgisayarı bir açtım 5.90 temel hız 6 GHz'lere rahat ulaşıyordu. Şimdi sorum şu, bu sağlıklı mı? İşlemci ömrünü etkiler mi ve en önemlisi anakarta veya işlemciye zarar gelir mi? Şu anlık güç tasarrufu modunda kullanıyorum, bu sayede 3.1'e kadar düştü, yüksek performansa alınca uçuyor.

Sıcaklık değerleri boşta 46 derece ortalama.

Son düzenleyen: Moderatör:

Moderatörler nasıl onaylamış konuyu acaba? Benim düzgünce soru sorduklarım onaylanmıyordu.

Bilgisayarı yeniden başlatın hocam Windows sapıtmış olabilir

Normalde o işlemci o anakartta o kadar hızlara çıkamazki işlemcinin çarpan kilidide kapalı.

2 kez reset attım durum aynı.

BIOS'u sıfırlamayı deneyin bir de.

Hocam zaten bilerek çıkarttım tekrar normale çevirebiliyorum geri dönüşüvar yani sadece sıkıntı olur mu onu merak ediyorum.

Hocam zaten bilerek çıkarttım tekrar normale çevirebiliyorum geri dönüşüvar yani sadece sıkıntı olur mu onu merak ediyorum

Sıkıntı olmaz Görev Yöneticisi yanlış gösteriyor sadece işlemcinin Turbo modunda alabileceği maksimum frekansı alırsınız sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…