I5-2400 işlemcinin hızı düşük

Tuna06711

Kilopat
Arkadaşlar herkese merhaba.
I5-2400 işlemcim var ve Turbo Boost ile 3.4GHz ile kullanıyordum. Ancak yeni fark ettim ki işlemcim 3.2GHz üstüne çıkmıyor şu anda.
Cinebench testi yaptım, stress testine aldım, oyun içi Afterburner değerlerine baktım asla 3.4 GHz'ye ulaşmadı.
CPU-Z programında çarpanın 32 üstüne çıkmadığını gördüm.

1582810483708.png

Bir de sanırım voltajı düşük çekiyor gibi emin olamadım ama internette 1.25V ile çalıştığını söyleyenler var benim işlemcim için.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem.
I5-2400.
XFX RX570.
Cooler Master 700W 80+

Güç planından "Yüksek Performans" a alır mısınız? İşlemci gerekli sıcaklık sağlanamadığı için turbo ya çıkamıyordur. Yük esnasında sıcaklık değerlerini paylaşın ve BIOS u sıfırlayın.
Islemciyi update etmen lazım. Ryzen 5 1600 AF ve güzel bir B450 anakart işini görür.
Bu konudan bunu mu çıkardınız cidden? Adam istese toplar zaten.

Güç planından "Yüksek Performans" a alır mısınız? İşlemci gerekli sıcaklık sağlanamadığı için turbo ya çıkamıyordur. Yük esnasında sıcaklık değerlerini paylaşın ve BIOS u sıfırlayın.

Bu konudan bunu mu çıkardınız cidden? Adam istese toplar zaten.
Hocam sıcaklıkları yazmayı unutmuşum kusura bakmayın 30 dakika falan cinebench testinde 65-68 arasında gezdi işlemci.
yüksek performansta zaten yüksek performans ayarlarını sıfırladım denedim hatta. BIOS'u da sıfırladım.

Hocam sıcaklıkları yazmayı unutmuşum kusura bakmayın 30 dakika falan cinebench testinde 65-68 arasında gezdi işlemci.
yüksek performansta zaten yüksek performans ayarlarını sıfırladım denedim hatta. BIOS'u da sıfırladım.
3.4 Ghz'ye tek çekirdek çıkabiliyor sadece. Sorununuz bu yüzdendir. Bütün çekirdeklerin çıkabilmesi için de güzel soğutulması lazım işlemcinin.

Arkadaşlar herkese merhaba.
i5-2400 işlemcim var ve Turbo Boost ile 3.4GHz ile kullanıyordum. Ancak yeni fark ettim ki işlemcim 3.2GHz üstüne çıkmıyor şu anda.
Cinebench testi yaptım, stress testine aldım, oyun içi Afterburner değerlerine baktım asla 3.4 GHz'ye ulaşmadı.
CPU-Z programında çarpanın 32 üstüne çıkmadığını gördüm.

Eki Görüntüle 506917

Bir de sanırım voltajı düşük çekiyor gibi emin olamadım ama internette 1.25V ile çalıştığını söyleyenler var benim işlemcim için.
Yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem.
i5-2400.
XFX RX570.
Cooler Master 700W 80+

Selam kardeşim ben 6.08 GHz aldım ve benimki OC yapmadan 3.60 göruyor

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı