i5 2400 işlemciye GT 1030 takmak

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
İyi forumlar arkadaşlar. Geçen sene aşağıdaki sisteme;

İşlemci: i5 2400

Anakart: Pegatron IPXSB-H61

RAM: 4GB

PSU: 350W Everest

R7 240 ekran kartı alıp takmıştım. Eskiye göre bariz performans artışı yaşadım ama daha fazla performansını arttırmak adına GT 1030 ekran kartını gördüm ve acaba sistemimle uyumlu mudur diye siz değerli forum üyelerine sormak istedim. Eğer GT 1030 alırsam VGA to HDMI ile kullanmam gerekecek monitörüm biraz eski. Tüm bunları göz önünde bulundurarak bu kart bana performans farkı verir mi? Sistemimle uyumlu mudur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni oyunlar oynayacak isen ilk önce en 8 GB RAM yap. R7 240 720p oyunculuk için hâlâ yetiyor gibi aslında. Biraz daha bütçenizi arttırıp en RX 460 alın derim almış iken. 1 yıl sonra "GT 2020 alınır mı?" diye konu açmayın diye dedim. Evet performans farkı olur ama öyle muazzam değil.

RX 460 almak için PSU da değiştirmem gerekli. İlerleyen zamanlarda sistemi komple değiştirip güncel bir sistem toplayacağım fakat o zamana kadar ufak bütçeyle alabileceğim maksimum performansı almak istiyorum.

Bence o ilerideki zamanı bekleyin. Dediğim gibi çok büyük fark olmaz. Neredeyse 400 TL yi sadece bir iki ay sonra zaten değiştireceğin sistem için alma derim.

%150 daha güçlü diye biliyorum.

Evet o kadar fark olabilir. Ancak zaten R7 240 ın eti ne butu ne? GTX 1080 Tİ nin %150 fazlası çığır açacak bir performans yaratır ancak zaten çoğu oyunda 1080p de bile 30 FPS oynatamıyor. 30 FPS den 45 FPS ye çıkacaksın. Bence yine pek değmez. Bence bu sistemi aynen kullan. Zaten daha sonra sistem toplamayacak mısın? İşte o zaman daha iyi bir sistem toplarsın.

O zaman sisteme şu anlık 4GB RAM takviyesi yapmak daha geçerli bir sonuç oluşturur mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…