i5-2400 sistem yükseltme

always06

Hectopat
5 yıl önce almış olduğum Casper bilgisayarım var. İşlemcisi i5-2400 bu bilgisayarın artık yeni oyunları oynatmıyor bende ekran kartını vs değiştirmek istiyorum ama hiç bi teknik bilgim yok, hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Bu bilgisayarı geliştirebilir miyim yoksa yeni bir sistem mi almam gerekiyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
5 yıl önce almış olduğum Casper bilgisayarım var. İşlemcisi i5-2400 bu bilgisayarın artık yeni oyunları oynatmıyor bende ekran kartını vs değiştirmek istiyorum ama hiç bi teknik bilgim yok, hangisi uyumlu olur bilmiyorum. Bu bilgisayarı geliştirebilir miyim yoksa yeni bir sistem mi almam gerekiyor?
Ben direk diyeyim. Casper olduğu için enerji kaynağı kafadan lazım. Sonrasında anakartın h61 olmalı ecs marka olur genelde ona bios güncellemesi yap. Sonrasında uefi windows 10 kurulumu yapman lazım. Yükseltme kısmında i7 2600 2700 3770, ssd sürücü ve 1050ti ve türevi ekran kartı alırsan güncel oyunları açan sistemin olur.

Ben direk diyeyim. Casper olduğu için enerji kaynağı kafadan lazım. Sonrasında anakartın h61 olmalı ecs marka olur genelde ona bios güncellemesi yap. Sonrasında uefi windows 10 kurulumu yapman lazım. Yükseltme kısmında i7 2600 2700 3770, ssd sürücü ve 1050ti ve türevi ekran kartı alırsan güncel oyunları açan sistemin olur.

Hocam işlemciyi aynı bırakıp RAM'i, ekran kartı ve anakartını değiştirmek istiyorum ve uyumlu bi marka ve model verirsen beni çok mutlu etmiş olursun. Bütçem 2000-2500 TL.

Hocam işlemciyi aynı bırakıp ramı, ekran kartı ve anakartını değiştirmek istiyorum ve uyumlu bi marka ve model verirsen beni çok mutlu etmiş olursun bütçem 2000-2500 tl.
O işlemci GTX 1060'a kadar besleyebilir. 1155 pin anakart sıfır bulmak zor ikinci el temiz bi tane sahibinden bulabilirsiniz. RAM'leride en az 8 GB yaparsanız artan para ile power düşükse değiştirebilirsiniz.

Hocam işlemciyi aynı bırakıp ramı, ekran kartı ve anakartını değiştirmek istiyorum ve uyumlu bi marka ve model verirsen beni çok mutlu etmiş olursun bütçem 2000-2500 tl.
Marka olan bi enerjş kaynağı alın en az 500w olsun. Ekran kartına gelince rx 570 580 modellerinde indirim var. RAM olarak aynı frekans RAM alın.

o işlemci gtx 1060'a kadar besleyebilir.1155 pin anakart sıfır bulmak zor ikinci el temiz bi tane sahibinden bulabilirsiniz.ramleride en az 8 gb yaparsanız artan para ile power düşükse değiştirebilirsiniz.

• Anakart Esonic H61 DDR3
  • Ekran kartı MSI Geforce GTX 1050 Ti 128 Bit 4 GB
  • Kingston HyperX 8 GB
  • Corsair VS 450W
Hocam bu parçalar birbiriyle uyumlu mu? Sizce nasıl bi sistem oldu ?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı