Çözüldü i5 2400 sistemde RAM'lerden biri algılanmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

VolkanK34

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,

Anakart ASUS P8H77 M-LE
İşlemci Intel Core i5 2400 CPU 3,10 GHz.
RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB 1600 MHz DDR3.
Power SUP cool Master RS500 pcap ı3.

Kasam bu sekılde RAM'lerden bir tanesini gormuyor. Nasıl gormesını saglayabılırım?

Bir de uygun fıyatlı mınımum 4G olacak sekılde PUBG battlegroung gıbı oyunları oynamamı saglayacak ekran kartı onerınız var mı? Acaba.

RAM sorununu cozmemde yardımcı olabılırsenız cok mutlu olurum. Eger olmazsa ıslemcı ve RAM'lere uygun anakart onerısınede acıgım.

Sımdıden teşekkürler donuslerınızı beklıyorum.

Çözüm
Dönüşünüz için teşekkürler. BIOS 2014 yılı yazıyordu ve sitesindeki en son sürüm olarak kontrollerini sağladım.
İşlemci pinleri içinde söküp bakmam lazım eger ihtimaller arasında ise termal macun alıp söküp bakabilirim sizce denemeliyimim kontrollerini yapayim mi?
İşlemci pinlerindeki yamukluk bazı işlevlerin sorunlu çalışmasına olanak sağlayabilir. LGA 1155 anakartlarda bu pinler anakartta bulunuyor o yüzden işlemciyi söküp soketi inceleyin. Termal macun sağlamsa yenisini sürmeye gerek yok birkaç dakika sokete bakacaksınız zaten. Statik elektriğinize dikkat edin.
Dönüşünüz için teşekkürler. BIOS 2014 yılı yazıyordu ve sitesindeki en son sürüm olarak kontrollerini sağladım.
İşlemci pinleri içinde söküp bakmam lazım eger ihtimaller arasında ise termal macun alıp söküp bakabilirim sizce denemeliyimim kontrollerini yapayim mi?

Merhaba,

Anakart ASUS P8H77 M-LE
İşlemci Intel Core i5 2400 CPU 3,10 GHz.
RAM Kingston HyperX Savage 2x8GB 1600 MHz DDR3.
Power SUP cool Master RS500 pcap ı3.

Kasam bu sekılde RAM'lerden bir tanesini gormuyor. Nasıl gormesını saglayabılırım?

Bir de uygun fıyatlı mınımum 4G olacak sekılde PUBG battlegroung gıbı oyunları oynamamı saglayacak ekran kartı onerınız var mı? Acaba.

RAM sorununu cozmemde yardımcı olabılırsenız cok mutlu olurum. Eger olmazsa ıslemcı ve RAM'lere uygun anakart onerısınede acıgım.

Sımdıden teşekkürler donuslerınızı beklıyorum.

RAM'leri sök ve bir silgi ile RAM'larin taktığın uç kısınlarını iyi bir şekilde sil ve kuru bir bezle tekrar temizle daha sonra tak. Eğer bir hata ya da problem yoksa çalışması gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM'leri sök ve bir silgi ile RAM'larin taktığın uç kısınlarını iyi bir şekilde sil ve kuru bir bezle tekrar temizle daha sonra tak. Eğer bir hata ya da problem yoksa çalışması gerekiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Deniyorum hemen teşekkürler.

İşlemci pinlerindeki yamukluk bazı işlevlerin sorunlu çalışmasına olanak sağlayabilir. LGA 1155 anakartlarda bu pinler anakartta bulunuyor o yüzden işlemciyi söküp soketi inceleyin. Termal macun sağlamsa yenisini sürmeye gerek yok birkaç dakika sokete bakacaksınız zaten. Statik elektriğinize dikkat edin.

Çözüm

Öncelikle RAM'leri silgi ile silerek denedim sonuç alamadım.
İşlemci pinleri için söküm yaptım ve anakart pinlerinde 2 3 adet yan duran pin gördüm iğne ile düzeltmeye çalışırken bir tanesini kırdım kasyı ters çevirdim düştüğünü göremedim dua edip geri taktım işlemciyi eski termal macunu ile ve 16 GB olarak gördü ama o kopan pin ne işe yarıyor acaba :) çok teşekkür ederim zahmet olmaz ise sıkıntı durumunda aklımda olması adına i5 2400 uyumlu anakart ve bu sisteme uyumlu ekran kartı ne olabilir acaba bilginiz var ise sevinirim.

Pinler güç ve veri aktarımı sağlıyor, anakart üstündeki görevlerin işlemciye aktarılmasını sağlıyor kısaca.
Anakart olarak LGA 1155 soket anakart bakacaksınız.
Onun dışında bu işlemci için GTX 1050Ti ve RX 560 gücünün üstündeki kartlar görünür darboğaz yapar bu işlemcinin limiti bu kartlar.
Soketi kontrol edin, pini düzeltmişte olabilirsiniz. Anakartta eğer başka bir sorun yoksa yeni nesil dışında bu eski nesile yatırıma gerek yok.

Pinler güç ve veri aktarımı sağlıyor, anakart üstündeki görevlerin işlemciye aktarılmasını sağlıyor kısaca.
Anakart olarak LGA 1155 soket anakart bakacaksınız.
Onun dışında bu işlemci için GTX 1050 Ti ve RX 560 gücünün üstündeki kartlar görünür darboğaz yapar bu işlemcinin limiti bu kartlar.
Soketi kontrol edin, PIN'i düzeltmişte olabilirsiniz. Anakartta eğer başka bir sorun yoksa yeni nesil dışında bu eski nesile yatırıma gerek yok.

Teşekkürler tüm bilgiler için harikasınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı