i5 2400 Sisteme R7 260X Takma

mrcek98

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçtiğimiz günlerde Vatan Bilgisayardan R7 240 ekran kartı ve 350W PSU aldım. Halihazırda sistemim şu şekilde;

İ5 2400 işlemci
350W PSU
R7 240
4GB RAM
IPXSB-H61 Anakart

Sistem bu şekilde fakat istediğim performansı sanki alamıyorum gibi. Eskiye göre bariz bir performans farkı olmadı yani. Düşündümde Vatan Bilgisayar'a gidip R7 240 iade etsem ve onun yerine üstüne ekleyip R7 260X alsam işlemci kaldırır mı bu ekran kartını, güç kaynağı kaldırır mı, bir de performans olarak R7 240'a göre bariz bir fark olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
R7 260X modelini işlemci kaldırır. R7 240 modeline göre bariz daha güçlü bir kart. Bu kart yerine de daha güncel olan RX 460, GTX 1050, R7 360 modellerinden birini tercih edebilirsin. Güç kaynağın +12V kanalından ne kadar güç veriyor?

R7 260X modelini işlemci kaldırır. R7 240 modeline göre bariz daha güçlü bir kart. Bu kart yerine de daha güncel olan RX 460, GTX 1050, R7 360 modellerinden birini tercih edebilirsin. Güç kaynağın +12V kanalından ne kadar güç veriyor?
Kartı 240 TL'ye aldım onu iade edip üstüne az bir bütçe ekleyip 300 TL'ye R7 260x düşünüyorum eğer bu dediğiniz RX 460 vb. kartlar 300 TL civarında ise tercih edebilirim.
FRISBY FR-PW35C12 350W 120MM FAN GÜÇ KAYNAĞI
Güç kaynağı linkteki kaynak tam bilmiyorum fakat sanırım 350W. Birde fiyatları uygunsa RX 460 vb. kartların onları işlemcim destekler mi?

RX 460 bütçene uygun değil, daha pahalı bir model. İşlemcin ile darboğaz oluşturmazdı. Güç kaynağın çok kalitesiz, yetmeme ihtimali var, alabilecek en kötü markalardan birini almışsın. 300 TL fiyata R7 260X iyi tercih. PSU +12V kanalından ne kadar güç veriyor?

RX 460 bütçene uygun değil, daha pahalı bir model. İşlemcin ile darboğaz oluşturmazdı. Güç kaynağın çok kalitesiz, yetmeme ihtimali var, alabilecek en kötü markalardan birini almışsın. 300 TL fiyata R7 260X iyi tercih. PSU +12V kanalından ne kadar güç veriyor?
Malesef bütçem çok kısıtlıydı bunu bulabildim. O dediğiniz olaya nerden bakabilirim kasayı açmam mı gerekiyor? 260X Sisteme uyumlu değil mi? Birde Vatan Bilgisayar iade alıp değiştirir değil mi bir bilginiz var mı?

PSU'yu çektim üzerinde bunlar yazıyor ben pek anlamadım ama siz anlarsınız :)

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2017-02-22 at 13.31.09.jpeg
    WhatsApp Image 2017-02-22 at 13.31.09.jpeg
    81,3 KB · Görüntüleme: 94
PSU önerilen kartlara yetersiz kalacaktır. Şahsen R7 260X' e yeteceğini sanmıyorum. Ayrıca kartı kullanmak için yanında molex to 6 PIN dönüştürücüsü gelmiyorsa R7 260X alsan bile kullanamayacaksın.
Bu dönüştürücü ekran kartından mı çıkıyor yoksa harici olarak satın almak mı gerekiyor?

PSU önerilen kartlara yetersiz kalacaktır. Şahsen R7 260X' e yeteceğini sanmıyorum. Ayrıca kartı kullanmak için yanında molex to 6 PIN dönüştürücüsü gelmiyorsa R7 260X alsan bile kullanamayacaksın.
Sapphire R7 260X GDDR5 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı Bu modelde var mı o dediğiniz dönüştürücü olayı?

Kartın kutusunun içerisinden çıkıyor olabilir. Güç kaynaklarında da mevcut. Ama sizin aldığınız güç kaynağı düşük seviyede bir PSU olduğu için mevcut değil maalesef. Bu yüzden kutu içerisinden çıkmıyorsa ekstradan alıp kullanırsınız ama PSU' nuz yetersiz seviyede. Kartın TDP değeri 120 W. Sizin PSU' nuz 12 V kanalından 144 W vermektedir. Daha işlemci gibi bir sürü bileşeninde beslenmesi gerekir. Bu yüzden benim görüşüm güç kaynağını değiştirmeniz. @BERWAR yorumlarını da alalım. O çok daha bilgili bir arkadaşımız bu konularda.

Son düzenleme:
Kendi kutu içerisinden çıkıyor olabilir. Güç kaynaklarında da mevcut. Ama sizin aldığınız güç kaynağı düşük seviyede bir PSU olduğu için mevcut değil maalesef. Bu yüzden kutu içerisinden çıkmıyorsa ekstradan alıp kullanırsınız ama PSU' nuz yetersiz seviyede. Kartın TDP değeri 120 W. Sizin PSU' nuz 12 V kanalından 144 W vermektedir. Daha işlemci gibi bir sürü bileşeninde beslenmesi gerekir. Bu yüzden benim görüşüm güç kaynağını değiştirmeniz. @BERWAR yorumlarını da alalım. O çok daha bilgili bir arkadaşımız bu konularda.
Olur @BERWAR yorumlarını bekliyorum onun dediklerine göre bir şeyler yapacağım. Fakat sizin dediğiniz gibi PSU + Ekran kartının farkını verebilecek bir bütçem maalesef yok. Şimdilik yorumlarınızı bekliyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı