i5 2400 sisteme R9 290 uyar mı?

Haydar Can

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bilidiginiz üzere çeşitli bileşenlerimi topladım ve sıra ekran kartına geldi. Ekran kartınıda karar verdim. Asus R9 290(özel soğutmalı) alıcam fakat aklıma bir kaç soru takıldı.

1. Asus R9 290 bilgisayarıma uyar mı?
  2. GDDR5 olması ekran kartının soketinin değişik olması anlamında mı?

Sistemim;
  • Intel(R) Core(TM) İ5-2400 CPU @ 3.10GHz
  • 8GB GSKILL SNIPER RAM
  • Nvidia GeForce 405
  • Cooler Master K380 600W Kasa

1. Soruna cevabım şu: uyabilir ancak, sistemini tam olarak yazarsan ona göre fikir yürütebiliriz.
2. Soruna cevabım bildiğim kadarıyla soketle ilgili değil. Belleğin kaç kat hızlı olduğuyla ilgili bir terim.

Örneğin: DDR 1200 mhz olan bir ekran kartının 4 ile çarpılmasıyla 4800 mhz olur bu da DDR5'e tekabül eder. Diğer arkadaşların fikrinide al derim ben.

Burak belli ki arkadaşımız anlamıyor anlasa zaten bu konuyu açmaz. Neden yardımcı olmak yerine kendince azarlama yöntemine gidiyorsun anlamış değilim. Uyar ya da uymaz demen de iki saniyeden daha az süreni alırdı.

Burada koyun besiciliği yapmıyoruz. Yukarıda ben piyasada PCI Express olmayan ekran kartı yok dediğim halde halen uyar mı uymaz mı diyor. R9 290 PCI EXpress bir kart. Bunu nereye gitse öğrenecek. Anakartı da PCI Express ki bunu da anakartının siteisne girse öğrenecek.

Çok ağır konuları zaten cevaplıyoruz ama böyle basit şeylerin bile papağan gibi tekrar edilmesi bizi akıllı değil aptal insanlar yapar. Olay burada bişeyler öğretme çabası ve ben Burak'ı çok haklı buluyorum bu konuda.

Burada koyun besiciliği yapmıyoruz. Yukarıda ben piyasada PCI Express olmayan ekran kartı yok dediğim halde halen uyar mı uymaz mı diyor. R9 290 PCI EXpress bir kart. Bunu nereye gitse öğrenecek. Anakartı da PCI Express ki bunu da anakartının siteisne girse öğrenecek.

Çok ağır konuları zaten cevaplıyoruz ama böyle basit şeylerin bile papağan gibi tekrar edilmesi bizi akıllı değil aptal insanlar yapar. Olay burada bişeyler öğretme çabası ve ben Burak'ı çok haklı buluyorum bu konuda.
Sizden koyu besiciliği yapmanızı istemiyoruz. PCI Express'in ne olduğunu dahi bilmiyodum. Siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz, herkes sizin gibi haftada bir bilgisayar degiştirip montaj yapmıyor. Kusura bakmayın.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı