Bu sistemi AliExpress'den satın alarak yükselteceğim. RAM, işlemci soğutucusu ve ekran kartı alacağım (Toplam 530 TL tutuyor.).
Ekran kartı (GTX 960): Bu ekran kartı benim anakart destekler mi? PCI express x16 2.0 var ama ekran kartı 3.0 ve PSU 400w besler mi?
RAM(4 GB DDR3 1333Mhz (Intel only)): Bende 2 slot var 1 slot boş bunu alsam çalışır mı? Aynı marka olmak zorunda mı?
İşlemci soğutucusu: Işlemciyi ben AliExpress'den aldım ve işlemci çok ısınıyor boşta 55 derece yükte 85 89 derece(Intel turbo boost u kapattım şimdi 79 a düştü ve Termal macun yeni sürüldü Cooler master in.) Ben de Intel'in stock fani var ve 2 ısıl borulu bir soğutucu buldum 2 fanli bunu alsam 50 TL'ye sıcaklık düşer mi?
Öncelikle işlemcinin boştaki ısısı çok yüksek stok fanda kullansan o kadar olmaması gerek fan tırnakları iyi oturmamış olabilir kasada hava akışı olmayabilir yada PSU sıkıntı yaratıyor olabilir
GTX 960 Ekran kartını takabilirsin GTA5 tarzı oyunlarda darboğaz yaşayabilirsin ama CSGO LOL tarzı oyunlarda yüksek FPS alırsın.
Öncelikle işlemcinin boştaki ısısı çok yüksek stok fanda kullansan o kadar olmaması gerek fan tırnakları iyi oturmamış olabilir kasada hava akışı olmayabilir yada PSU sıkıntı yaratıyor olabilir
GTX 960 Ekran kartını takabilirsin GTA5 tarzı oyunlarda darboğaz yaşayabilirsin ama CSGO LOL tarzı oyunlarda yüksek FPS alırsın.
Işlemci soğutucusunun fan tırnakları kırılmıştı bir tanesinin zar zor taktım anakarta ve kasada 1 fan var o yüzden olabilir kasada fani arttirmam lazım. Bu arada ekran kartı darboğaz yapar demişsiniz de bottleneck de 0.68% çıkıyor ve oyun testlerinde gta ultra full hd 65-75 fps arası oynatıyor. Bir sıkıntı yaşayacağımi düşünüyorum açıkçası. Son olarak yeni ram acaba bir sıkıntı çıkarır mı ? Çalışır mı ?